Na jaren van opstartproblemen begint bij Spyker Cars het balletje te rollen. Onlangs kocht de beursgenoteerde exclusieve sportautofabrikant een bedrijfshal van 1200 vierkante meter van het naastgelegen bedrijf. Daar zullen vanaf mei twee tot drie auto’s per week gebouwd moeten worden. Directeur Victor Muller verwacht halverwege dit jaar een positieve cashflow. "Dan komt er voor het eerst meer geld binnen dan er uit gaat. Dat is nog wat anders dan winst maken, maar het is een belangrijke stap voor de onderneming." Spyker heeft momenteel ongeveer honderd man in dienst, zegt Muller. Het bedrijf zoekt overigens nog technici. Spyker zal begin maart in Genève de super-suv met W12-motor introduceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding