De overname past in de strategie van Stern en zal de marktpositie in de randstad verder versterken, aldus de directie. De omzet van de twee overgenomen bedrijven is ruim achttien miljoen euro en de afzet nieuwe Volvo’s is circa driehonderdvijftig per jaar. Na de beoogde overname zal Stern beschikken over zes Volvo-vestigingen in een aaneengesloten gebied. Stern heeft al Volvo-vestigingen in Zaandam, Heemstede, Hillegom/Lisse en Katwijk. De nieuwe vestigingen zullen net als de andere werken onder de naam Svala Motors, met een gezamenlijke omzet van 65 miljoen euro per jaar en een Volvo-marktaandeel in Nederland van bijna zes procent. In totaal worden dan door Stern twaalfhonderd nieuwe Volvo’s op jaarbasis afgezet. De overname, betaald met de aangifte van nieuwe aandelen, past in de strategie van het beursgenoteerde autobedrijf. Stern streeft naar een landelijke dekking met haar dealerbedrijven en haar activiteiten op het gebied van autodiensten en autotechniek. Na afronding van deze overname is het cluster autobedrijven rond de merken van Ford Motor Company (Ford, Volvo, Land Rover en Jaguar) ruimschoots het grootste van Stern Groep. Het aandeel Stern zakt vandaag (24 mei) op een slecht gestemde beurs met bijna één procent naar 39,50 euro.