Dealers praten weer met Mercedes-importeur

DaimlerChrysler Nederland en de Mercedes-dealers spreken weer officieel met elkaar.

Piet Meeder, algemeen directeur van de Mercedes-dealergroep Liam, is voorzitter van de nieuw leven ingeblazen Mercedes Dealer Associatie. Hij treedt in de voetspoeren van secretaris Marc Donkers, die de vertroebelde relaties tussen beide partijen onderhield. In een toelichting zegt Meeder: “We hebben vorige week dinsdag de dealerkoppen bij elkaar gestoken en komende donderdag weer het eerste formele contact met de importeur in Utrecht. We zoeken nog naar een juiste vorm en een structuur waarin beide partijen zich kunnen vinden. Dat betekent volume voor de importeur en rendement voor de dealer.” De 59-jarige Meeder stapte bijna een jaar geleden van Het Motorhuis Leiden over naar de Liam-vestigingen van Mercedes. “Ik zeul geen grote Mercedes-historie met me mee. En dat geldt ook voor president-directeur Blum van de importeur. Althans, hij zit pas in Nederland en heeft geen deel gehad aan het conflict dat tot een patstelling leidde. Hij gaf aan het heel belangrijk te vinden om weer officieel met de dealers te praten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dealers praten weer met Mercedes-importeur - Automobielmanagement.nl

Dealers praten weer met Mercedes-importeur

DaimlerChrysler Nederland en de Mercedes-dealers spreken weer officieel met elkaar.

Piet Meeder, algemeen directeur van de Mercedes-dealergroep Liam, is voorzitter van de nieuw leven ingeblazen Mercedes Dealer Associatie. Hij treedt in de voetspoeren van secretaris Marc Donkers, die de vertroebelde relaties tussen beide partijen onderhield. In een toelichting zegt Meeder: “We hebben vorige week dinsdag de dealerkoppen bij elkaar gestoken en komende donderdag weer het eerste formele contact met de importeur in Utrecht. We zoeken nog naar een juiste vorm en een structuur waarin beide partijen zich kunnen vinden. Dat betekent volume voor de importeur en rendement voor de dealer.” De 59-jarige Meeder stapte bijna een jaar geleden van Het Motorhuis Leiden over naar de Liam-vestigingen van Mercedes. “Ik zeul geen grote Mercedes-historie met me mee. En dat geldt ook voor president-directeur Blum van de importeur. Althans, hij zit pas in Nederland en heeft geen deel gehad aan het conflict dat tot een patstelling leidde. Hij gaf aan het heel belangrijk te vinden om weer officieel met de dealers te praten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding