Bovag-afdeling BBT wil aan de slag met bio-ethanol

De tankjongens van Bovag willen subsidie van V&W hebben om bio-ethanol aan de pomp goedkoper te maken.

Dat meldt Bovagkrant vandaag. Steeds meer autofabrikanten brengen flexifuels op de markt maar er is een belastingvoordeel nodig om bio-ethanol te laten aanslaan. Vooralsnog ligt er geen accijnsverlaging in het verschiet en daarom denkt de Bovag-afdeling BBT met succes aanspraak te kunnen maken op subsidie van Verkeer & Waterstaat want dat heeft een bedrag van twee miljoen euro beschikbaar in het CO2-reductieplan. Die twee miljoen is een exploitatiesubsidie die via een tender voor openbare vulpunten wordt vergeven. Wie kans wil maken, moet zich dus inschrijven. Hoe dat gaat, legt Bovag uit aan zijn BBT-leden op 23 augustus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bovag-afdeling BBT wil aan de slag met bio-ethanol - Automobielmanagement.nl

Bovag-afdeling BBT wil aan de slag met bio-ethanol

De tankjongens van Bovag willen subsidie van V&W hebben om bio-ethanol aan de pomp goedkoper te maken.

Dat meldt Bovagkrant vandaag. Steeds meer autofabrikanten brengen flexifuels op de markt maar er is een belastingvoordeel nodig om bio-ethanol te laten aanslaan. Vooralsnog ligt er geen accijnsverlaging in het verschiet en daarom denkt de Bovag-afdeling BBT met succes aanspraak te kunnen maken op subsidie van Verkeer & Waterstaat want dat heeft een bedrag van twee miljoen euro beschikbaar in het CO2-reductieplan. Die twee miljoen is een exploitatiesubsidie die via een tender voor openbare vulpunten wordt vergeven. Wie kans wil maken, moet zich dus inschrijven. Hoe dat gaat, legt Bovag uit aan zijn BBT-leden op 23 augustus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding