TomTom wil Tele Atlas overnemen

TomTom heeft er twee miljard euro voor over. Maar beleggers speculeren op een hoger bod van een andere partij.

De aandelen van Tele Atlas stegen maandag (23 juli) met ruim dertig procent tot 21,69 euro. Dat is twee procent hoger dan de biedprijs van 21,25 euro per aandeel. Dat zou een teken kunnen zijn dat andere klanten van Tele Atlas (Google, Nokia, Microsoft) een hoger bod gaan uitbrengen, redeneert Het Financieele Dagblad. Tele Atlas wordt na een overname door TomTom een apart bedrijfsonderdeel en zal zijn kaartinformatie ook aanbieden aan concurrenten van TomTom. Maar TomTom is wel de belangrijkste klant van Tele Atlas met een aandeel van ongeveer dertig procent in de omzet van Tele Atlas in het eerste kwartaal. TomTom en Tele Atlas verwachten door de samenwerking kwalitatief betere kaarten te kunnen maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

TomTom wil Tele Atlas overnemen - Automobielmanagement.nl

TomTom wil Tele Atlas overnemen

TomTom heeft er twee miljard euro voor over. Maar beleggers speculeren op een hoger bod van een andere partij.

De aandelen van Tele Atlas stegen maandag (23 juli) met ruim dertig procent tot 21,69 euro. Dat is twee procent hoger dan de biedprijs van 21,25 euro per aandeel. Dat zou een teken kunnen zijn dat andere klanten van Tele Atlas (Google, Nokia, Microsoft) een hoger bod gaan uitbrengen, redeneert Het Financieele Dagblad. Tele Atlas wordt na een overname door TomTom een apart bedrijfsonderdeel en zal zijn kaartinformatie ook aanbieden aan concurrenten van TomTom. Maar TomTom is wel de belangrijkste klant van Tele Atlas met een aandeel van ongeveer dertig procent in de omzet van Tele Atlas in het eerste kwartaal. TomTom en Tele Atlas verwachten door de samenwerking kwalitatief betere kaarten te kunnen maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding