Verzekeringspremie per gereden kilometer

In België en Engeland gebeurt het al. Maar nu kan het hier ook: een autoverzekering die is gebaseerd op het aantal gereden kilometers. Bonus-malus doet er niet meer toe.

Onder het motto ‘betaal wat je rijdt’ biedt het Noord-Hollandse verzekeringsbedrijf DeKilometerverzekering.nl deze nieuwe verzekeringsvorm aan op de gelijknamige website. De verzekeringnemer moet vooraf inschatten hoeveel kilometers hij of zij per jaar denkt te gaan rijden. Daarvoor ontvangt hij per premietermijn een zogeheten kilometerrekening. Na een jaar wordt de kilometerstand opgevraagd. Aan de hand hiervan wordt de definitieve premie vastgesteld en worden eventuele verschillen met de verzekerde verrekend. De autobezitter hoeft geen controlekastje of black box in de auto te monteren. Het jaarlijks doorgeven van de kilometerstand is voldoende. Volgens initiatiefnemer Michael Boon kunnen autobezitters met de kilometerverzekering premie besparen ten opzichte van een traditionele autoverzekering. Hij spreekt zelfs van ‘enkele honderden euro’s premievoordeel’. En de opgebouwde schadevrije jaren of korting zijn niet meer van belang. Dat zou dit product extra interessant maken. Boon: “Traditionele autoverzekeringen houden geen rekening met autobezitters die minder rijden dan binnen de polis is afgesproken. Zij krijgen geen restitutie van ‘teveel’ betaalde premie. Bovendien wordt vaak maar één kilometertarief aangeboden.” Verder is het product interessant voor polishouders die bij hun huidige maatschappij nog maar weinig korting krijgen, aldus de initiatiefnemer. DeKilometerverzekering.nl stapt namelijk af van de traditionele bonus/maluskorting en het gebruik van schadevrije jaren. Het zijn alleen de kilometers die tellen voor de hoogte van de verzekeringspremie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verzekeringspremie per gereden kilometer - Automobielmanagement.nl

Verzekeringspremie per gereden kilometer

In België en Engeland gebeurt het al. Maar nu kan het hier ook: een autoverzekering die is gebaseerd op het aantal gereden kilometers. Bonus-malus doet er niet meer toe.

Onder het motto ‘betaal wat je rijdt’ biedt het Noord-Hollandse verzekeringsbedrijf DeKilometerverzekering.nl deze nieuwe verzekeringsvorm aan op de gelijknamige website. De verzekeringnemer moet vooraf inschatten hoeveel kilometers hij of zij per jaar denkt te gaan rijden. Daarvoor ontvangt hij per premietermijn een zogeheten kilometerrekening. Na een jaar wordt de kilometerstand opgevraagd. Aan de hand hiervan wordt de definitieve premie vastgesteld en worden eventuele verschillen met de verzekerde verrekend. De autobezitter hoeft geen controlekastje of black box in de auto te monteren. Het jaarlijks doorgeven van de kilometerstand is voldoende. Volgens initiatiefnemer Michael Boon kunnen autobezitters met de kilometerverzekering premie besparen ten opzichte van een traditionele autoverzekering. Hij spreekt zelfs van ‘enkele honderden euro’s premievoordeel’. En de opgebouwde schadevrije jaren of korting zijn niet meer van belang. Dat zou dit product extra interessant maken. Boon: “Traditionele autoverzekeringen houden geen rekening met autobezitters die minder rijden dan binnen de polis is afgesproken. Zij krijgen geen restitutie van ‘teveel’ betaalde premie. Bovendien wordt vaak maar één kilometertarief aangeboden.” Verder is het product interessant voor polishouders die bij hun huidige maatschappij nog maar weinig korting krijgen, aldus de initiatiefnemer. DeKilometerverzekering.nl stapt namelijk af van de traditionele bonus/maluskorting en het gebruik van schadevrije jaren. Het zijn alleen de kilometers die tellen voor de hoogte van de verzekeringspremie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding