Het Racing Team Holland (RTH) werd in juli 1963 opgericht door de oorlogsheld Erik Hazelhoff Roelfzema senior met als doel om Nederland in de voorste gelederen van de internationale autorensport te plaatsen en uiteindelijk een wereldkampioenschap voor ons land te veroveren. Prins Bernhard was beschermheer, Ben Pon betaalde de meeste rekeningen en coureurs als Gijs van Lennep, Jan Lammers en Arie Luyendijk hadden een deel van hun carrières te danken aan het RTH. Rob Wiedenhoff: "In naam was het een team, maar het was meer een rebellenclub met heel veel Sjorsen. Wat een primadonna’s, wat een talent, wat een grote bekken en wat een humor." Voor het RTH rijden momenteel de Prinsen van Oranje en Hans Hugenholtz. Hij was – als RTH-voorzitter – ook de initiator van het boek. Hugenholtz is ook interim-directeur van Spyker Cars. Op de foto signeert prins Pieter-Christiaan het exemplaar van mede-auteur Ed Heuvink.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding