Wie met een personenauto op aardgas wil rijden, kan in Nederland kiezen uit negen modellen auto’s en kan terecht bij zeven openbare pompstations.Maar de uitstoot van CO2 is wel 20 tot 25 procent minder dan bij het gebruik van een benzineauto. Dat soort wijsheden en informatie – ook over bedrijfsauto’s – staan op de website fuelswitch.nl, die afgelopen vrijdag is gelanceerd. Zie http://fuelswitch.nl/ . Alle relevante gegevens over het rijden in auto’s die gebruikmaken van schone brandstoffen als aardgas, biodiesel en bio-ethanol zijn op één site samengebracht. Het is een initiatief van de provincie Gelderland in samenwerking met SenterNovem, het agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Zij willen de impasse ofwel de bekende kip/ei-situatie doorbreken: als er niet voldoende auto’s op aardgas rijden, bouwt niemand een tankstation en als er onvoldoende tankstations zijn, schaffen niet veel mensen een aardgasauto aan. De overheid moet de marktpartijen hierbij helpen, stelt gedeputeerde Annelies van der Kolk (ChristenUnie) in NRC Handelsblad. ‘Je kunt wel wachten op anderen, maar wij willen als provincie onze verantwoordelijkheid nemen.’ Gelderland geeft een ton aan subsidie aan pompstationhouders die een aardgaspomp willen installeren. De website moet particulieren en bedrijven overtuigen van de voordelen van het rijden op aardgas. Meer over aardgas in AM nummer 17 van 28 september

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding