NDA/RAI Auto: 74.700 busjes in 2008

Brancheorganisaties NDA/Bovag en RAI Auto gaan ook voor de bestelwagenverkopen van volgend jaar uit van een daling vergeleken met dit lopende jaar.

Volgens de jongste becijferingen zal 2007 eindigen rondom de tachtigduizend nieuwe bestelwagens; voor 2008 wordt een afzet van 74.700 stuks voorzien. Eerder al voorzag men voor volgend jaar 487 duizend nieuwe personenauto’s tegenover een verwachte eindstand van zo’n 510 duizend stuks dit jaar. Toch wil NDA-secretaris Martin Huisman hiermee zeker geen pessimistisch geluid afgeven, “We zijn met deze forecast vooral realistisch. Met name in de afgelopen drie tot vier maanden zie je een atypische eindspurt in de bestelwagenverkopen die zich volgende jaar vermoedelijk niet gaat herhalen.” Huisman verklaart deze tijdelijke opleving vooral vanuit de nog na-ijlende inhaalvraag als gevolg van de grijskentekenmaatregelen van midden 2005.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

NDA/RAI Auto: 74.700 busjes in 2008 - Automobielmanagement.nl

NDA/RAI Auto: 74.700 busjes in 2008

Brancheorganisaties NDA/Bovag en RAI Auto gaan ook voor de bestelwagenverkopen van volgend jaar uit van een daling vergeleken met dit lopende jaar.

Volgens de jongste becijferingen zal 2007 eindigen rondom de tachtigduizend nieuwe bestelwagens; voor 2008 wordt een afzet van 74.700 stuks voorzien. Eerder al voorzag men voor volgend jaar 487 duizend nieuwe personenauto’s tegenover een verwachte eindstand van zo’n 510 duizend stuks dit jaar. Toch wil NDA-secretaris Martin Huisman hiermee zeker geen pessimistisch geluid afgeven, “We zijn met deze forecast vooral realistisch. Met name in de afgelopen drie tot vier maanden zie je een atypische eindspurt in de bestelwagenverkopen die zich volgende jaar vermoedelijk niet gaat herhalen.” Huisman verklaart deze tijdelijke opleving vooral vanuit de nog na-ijlende inhaalvraag als gevolg van de grijskentekenmaatregelen van midden 2005.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding