Dat meldt de Financiële Telegraaf. Het aandeel van de bolidebouwer steeg de afgelopen twee dagen 38 procent tot 6,70 euro op speculatie dat één partij momenteel een belang in Spyker aan het opbouwen of uitbreiden is. Topman Victor Muller zei in reactie dat hij ook geen idee heeft waarom de koers van zijn aandeel zo is opgelopen. “We zijn natuurlijk wel verheugd dat we het goed doen.” Muller bevestigde desgevraagd dat Snoras gisteren geen aandelen Spyker heeft verhandeld. Toch wordt in de wandelgangen gesuggereerd dat Snoras wellicht binnenkort een openbaar bod zal uitbrengen op geheel Spyker Cars, om het bedrijf vervolgens van de beurs te kunnen halen, meldt de FT. Ook een emissie om nieuw kapitaal uit de markt te trekken zou tot de opties kunnen behoren. In dat geval zou het noodzakelijk zijn dat de beurskoers van Spyker flink oploopt. Maar het zou niet logisch zijn geweest wanneer Snoras gisteren stukken Spyker had gekocht. Want dan komt het belang van de Litouwers boven de dertig procent. Volgens nieuwe wetgeving kunnen andere aandeelhouders in dat geval via de Ondernemingskamer vragen om een openbaar bod.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding