Rally-icoon Aaltonen presenteert Mini

Voor de onthulling van de Mini Cooper John Cooper Works werd rally-icoon Rauno Aaltonen van stal gehaald.

In de jaren zestig verwierf de originele Mini zijn legendarische rallystatus toen de Mini Cooper in de handen van Aaltonen (één van de drie ‘vliegende Finnen’, samen met Timo Mäkinen en Simo Lampinen) in 1967 de Rally van Monte Carlo voor zich opeiste. Op de foto staat Rauno Aaltonen (links) met Mike Cooper. De nieuwe Mini vliegt ook maar op een andere manier. Het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 223 duizend van verkocht, 18,5 procent meer dan in 2006. Men zei tijdens de presentatie dat dit bewijst dat de beslissing om de productiecapaciteit van de fabriek in Oxford te verhogen juist was. De fabriek werd voor twee weken stilgelegd om de productie te kunnen opschroeven van 150 duizend naar 260 duizend exemplaren. De Mini in John Cooper Works-uitvoering heeft 211 pk en 250 Nm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rally-icoon Aaltonen presenteert Mini - Automobielmanagement.nl

Rally-icoon Aaltonen presenteert Mini

Voor de onthulling van de Mini Cooper John Cooper Works werd rally-icoon Rauno Aaltonen van stal gehaald.

In de jaren zestig verwierf de originele Mini zijn legendarische rallystatus toen de Mini Cooper in de handen van Aaltonen (één van de drie ‘vliegende Finnen’, samen met Timo Mäkinen en Simo Lampinen) in 1967 de Rally van Monte Carlo voor zich opeiste. Op de foto staat Rauno Aaltonen (links) met Mike Cooper. De nieuwe Mini vliegt ook maar op een andere manier. Het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 223 duizend van verkocht, 18,5 procent meer dan in 2006. Men zei tijdens de presentatie dat dit bewijst dat de beslissing om de productiecapaciteit van de fabriek in Oxford te verhogen juist was. De fabriek werd voor twee weken stilgelegd om de productie te kunnen opschroeven van 150 duizend naar 260 duizend exemplaren. De Mini in John Cooper Works-uitvoering heeft 211 pk en 250 Nm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding