Vanaf begin deze maand hoeven eigenaars van bijvoorbeeld een Toyota Prius, een Peugeot 107 of een Daihatsu Cuore minder motorrijtuigenbelasting te betalen, maar door een menselijke fout bij de fiscus vallen veel groene rijders nog in het oude hogere tarief, bevestigt een woordvoerder van de dienst tegenover dagblad De Pers. De Belastingdienst betreurt de fout. "Iemand heeft de knop niet omgezet, zo simpel is het." Om hoeveel automobilisten het precies gaat is volgens de zegsman onbekend. "Maar het gaat zeker niet om alle mensen met een milieuvriendelijke auto." Het geld dat mensen zijn misgelopen door het slippertje wordt de komende periode verrekend. De fiscus kampt al enkele jaren met problemen. Die zouden onder meer een gevolg zijn van een teveel aan taken waarmee de dienst is belast. Begin maart moest staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) door het stof toen bleek dat 730 duizend mensen hun aangifte opnieuw moeten opsturen. De aangiften waren onbruikbaar geworden door een technische fout bij de Belastingdienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding