E85 drastisch goedkoper, twintig Tamoil tankstations

Oliemaatschappij Tamoil Nederland wil het E85 tankstationnetwerk in Nederland ‘een sterke impuls’ geven. De prijs is met dertig cent verlaagd en er komen twintig stations.

Tamoil levert met zijn plan een bijdrage aan de ontwikkeling van de E85-markt in Nederland. Want sinds de introductie van de E85 is het aantal tankstations beperkt gebleven tot slechts vier stuks. Mede als gevolg daarvan is ook de vraag naar E85-auto’s achtergebleven. Als eerste zal nu medio april het tankstation De Goffert aan de Hatertseweg in Nijmegen worden uitgebreid met een E85-unit. Na Beesd is dit dan het tweede tankstation voor E85 van Tamoil. In tegenstelling tot andere landen wordt het gebruik van bio-ethanol in Nederland niet gestimuleerd door een aantrekkelijke accijnsregime. Na een eerdere prijsverlaging in februari van dit jaar (negen cent per liter) heeft Tamoil nu besloten van literprijs van E85 per direct op het niveau van euroloodvrij te brengen. Vooruitlopend op een meer stimulerend accijnsbeleid betekent dit een prijsverlaging van ruim dertig cent per liter, wat zeker een belangrijke bijdrage zal zijn aan de keuze voor de milieuvriendelijke brandstof. Het Tamoil tankstation’De Goffert’ligt op nog geen kilometer afstand van de Volvo-dealer Henk Scholten in Nijmegen. En dat is niet toevallig, want oliemaatschappij Tamoil en Volvo werken samen om de verkrijgbaarheid van schonere brandstoffen snel te vergroten. Deze samenwerking heeft eerder al geleid tot de oprichting van de pomp in Beesd bij het hoofdkantoor van Volvo Cars. Er komen inmiddels steeds meer auto’s op de markt die op de bio-brandstof kunnen rijden. Daardoor ontstaat niet alleen meer vraag naar E85 maar ook naar tankstations. Op basis van het samenwerkingsmodel met Volvo is er ook met Ford en Saab een constructieve samenwerking tot stand gebracht. Een belangrijke factor is dat het tankstationnetwerk verspreid ligt over heel Nederland. De Tamoil Groep is snel groeiende Europese oliemaatschappij die de gehele keten beheerst van exploratie en raffinage tot de marketing. Het Europese Tamoil-netwerk telt meer dan drieduizend tankstations, verspreid over Italië, Zwitserland, Duitsland, Nederland en Spanje. De Tamoil Groep beschikt over eigen raffinagecapaciteit met drie moderne raffinaderijen in Italië, Zwitserland en Duitsland. Tamoil Nederland ondersteunt ontwikkelingen die een bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit, zoals de levering via haar tankstationnetwerk van E85 biobrandstof en van aardgas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Top dat zij deze brandstof voeren als enige in de markt, wordt ik toch beloond om m,n Ford flexifuel aanschaf en met een schonere brandstof

Geplaatst door: Vincent Wijnen op
E85 drastisch goedkoper, twintig Tamoil tankstations - Automobielmanagement.nl

E85 drastisch goedkoper, twintig Tamoil tankstations

Oliemaatschappij Tamoil Nederland wil het E85 tankstationnetwerk in Nederland ‘een sterke impuls’ geven. De prijs is met dertig cent verlaagd en er komen twintig stations.

Tamoil levert met zijn plan een bijdrage aan de ontwikkeling van de E85-markt in Nederland. Want sinds de introductie van de E85 is het aantal tankstations beperkt gebleven tot slechts vier stuks. Mede als gevolg daarvan is ook de vraag naar E85-auto’s achtergebleven. Als eerste zal nu medio april het tankstation De Goffert aan de Hatertseweg in Nijmegen worden uitgebreid met een E85-unit. Na Beesd is dit dan het tweede tankstation voor E85 van Tamoil. In tegenstelling tot andere landen wordt het gebruik van bio-ethanol in Nederland niet gestimuleerd door een aantrekkelijke accijnsregime. Na een eerdere prijsverlaging in februari van dit jaar (negen cent per liter) heeft Tamoil nu besloten van literprijs van E85 per direct op het niveau van euroloodvrij te brengen. Vooruitlopend op een meer stimulerend accijnsbeleid betekent dit een prijsverlaging van ruim dertig cent per liter, wat zeker een belangrijke bijdrage zal zijn aan de keuze voor de milieuvriendelijke brandstof. Het Tamoil tankstation’De Goffert’ligt op nog geen kilometer afstand van de Volvo-dealer Henk Scholten in Nijmegen. En dat is niet toevallig, want oliemaatschappij Tamoil en Volvo werken samen om de verkrijgbaarheid van schonere brandstoffen snel te vergroten. Deze samenwerking heeft eerder al geleid tot de oprichting van de pomp in Beesd bij het hoofdkantoor van Volvo Cars. Er komen inmiddels steeds meer auto’s op de markt die op de bio-brandstof kunnen rijden. Daardoor ontstaat niet alleen meer vraag naar E85 maar ook naar tankstations. Op basis van het samenwerkingsmodel met Volvo is er ook met Ford en Saab een constructieve samenwerking tot stand gebracht. Een belangrijke factor is dat het tankstationnetwerk verspreid ligt over heel Nederland. De Tamoil Groep is snel groeiende Europese oliemaatschappij die de gehele keten beheerst van exploratie en raffinage tot de marketing. Het Europese Tamoil-netwerk telt meer dan drieduizend tankstations, verspreid over Italië, Zwitserland, Duitsland, Nederland en Spanje. De Tamoil Groep beschikt over eigen raffinagecapaciteit met drie moderne raffinaderijen in Italië, Zwitserland en Duitsland. Tamoil Nederland ondersteunt ontwikkelingen die een bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit, zoals de levering via haar tankstationnetwerk van E85 biobrandstof en van aardgas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Top dat zij deze brandstof voeren als enige in de markt, wordt ik toch beloond om m,n Ford flexifuel aanschaf en met een schonere brandstof

Geplaatst door: Vincent Wijnen op