Steeds meer automaten in auto’s

Steeds vaker kiezen autoconsumenten weer voor een automatische versnellingsbak.

Dit jaar is bijna 21 procent van alle nieuwverkochte auto’s voorzien van zo’n gemaksbak, vorig jaar was dat nog geen 19 procent. Dit blijkt uit een analyse van bureau Aumacon. Hiermee worden er weer herinneringen aan de hoogtijdagen van het DAF-tijdperk getriggerd, te meer omdat het juist de cvt’s zijn die een steeds grotere rol in het automatenassortiment gaan spelen. Immers, populaire producten als de Audi A6 en A4 en de Mercedessen B- en A-Klasse kunnen ermee geleverd worden en de groene Toyota Prius en Honda Civic Hybrid worden er zelfs standaard mee uitgerust. Maar het gros van de automaten is nog op conventionele techniek gebaseerd. Op modelniveau verkoopt Volvo in haar V/XC70 veruit de meeste automaten, gevolgd door Citroën met de nagelnieuwe C4 Picasso. Als merk doet met name Mercedes-Benz het goed. Driekwart van de nieuwe Benzen is voorzien van een automaat of cvt. Meer informatie in Automobiel Management nummer 10 van 23 mei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Steeds meer automaten in auto’s - Automobielmanagement.nl

Steeds meer automaten in auto’s

Steeds vaker kiezen autoconsumenten weer voor een automatische versnellingsbak.

Dit jaar is bijna 21 procent van alle nieuwverkochte auto’s voorzien van zo’n gemaksbak, vorig jaar was dat nog geen 19 procent. Dit blijkt uit een analyse van bureau Aumacon. Hiermee worden er weer herinneringen aan de hoogtijdagen van het DAF-tijdperk getriggerd, te meer omdat het juist de cvt’s zijn die een steeds grotere rol in het automatenassortiment gaan spelen. Immers, populaire producten als de Audi A6 en A4 en de Mercedessen B- en A-Klasse kunnen ermee geleverd worden en de groene Toyota Prius en Honda Civic Hybrid worden er zelfs standaard mee uitgerust. Maar het gros van de automaten is nog op conventionele techniek gebaseerd. Op modelniveau verkoopt Volvo in haar V/XC70 veruit de meeste automaten, gevolgd door Citroën met de nagelnieuwe C4 Picasso. Als merk doet met name Mercedes-Benz het goed. Driekwart van de nieuwe Benzen is voorzien van een automaat of cvt. Meer informatie in Automobiel Management nummer 10 van 23 mei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding