Pala na overname grootste BMW-dealer

De Eindhovense Pala Group heeft BMW-garage Bert Story, met vestigingen in Waardenburg, Den Bosch en Nijmegen, overgenomen. Daarmee is Pala in één klap de grootste dealer van BMW in Nederland.

Het is de eerste overname van Pala, een samenwerkingsverband van DAF-telg Wim van Doorne (kleinzoon van DAF’s mede-oprichter Wim van Doorne) en Hein van Laarhoven van het gelijknamige dealer in Eindhoven. "Het begon allemaal toen ik een tijd geleden eens in de file stond bij Waardenburg. Dan maar even een kopje koffie drinken bij Bert Story, dacht ik toen", vertelt Van Laarhoven aan het Eindhovens Dagblad.

 

Dat kopje koffie resulteerde uiteindelijk in de overname van het bedrijf van de inmiddels zeventigjarige Story. Van Laarhoven is, naast aandeelhouder van de Pala Group, ook eigenaar van Cito in Eindhoven (Land Rover, Aston Martin en Jaguar). En Van Doorne heeft verscheidene truck-dealers onder de naam Truckland, voornamelijk in het westen van het land. Bij elkaar opgeteld verkoopt het tweetal jaarlijks ruim 4.500 personenauto’s, bestelwagens en DAF-vrachtwagens. Het duo besloot in 2002 de BMW-activiteiten samen te voegen tot de Pala Group. "In de dealerwereld was toen ook al een consolidatie aan de gang", kijkt Van Doorne terug. Van Doorne’s Pallieter bracht onder meer NobraCars in Helmond en Uden in en Van Laarhoven zijn bedrijf.

 

Onder de Pala-paraplu vallen negen BMW-dealers in Zuid-Nederland. Met de jaarlijkse verkoop van 2.700 nieuwe auto’s heeft Pala in Nederland naar eigen zeggen inmiddels een marktaandeel van zo’n zestien procent. Gezamenlijk hebben de bedrijven tweehonderd medewerkers. De Eindhovense dealerorganisatie verwacht dit jaar een omzet te realiseren van 140 miljoen euro.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pala na overname grootste BMW-dealer - Automobielmanagement.nl

Pala na overname grootste BMW-dealer

De Eindhovense Pala Group heeft BMW-garage Bert Story, met vestigingen in Waardenburg, Den Bosch en Nijmegen, overgenomen. Daarmee is Pala in één klap de grootste dealer van BMW in Nederland.

Het is de eerste overname van Pala, een samenwerkingsverband van DAF-telg Wim van Doorne (kleinzoon van DAF’s mede-oprichter Wim van Doorne) en Hein van Laarhoven van het gelijknamige dealer in Eindhoven. "Het begon allemaal toen ik een tijd geleden eens in de file stond bij Waardenburg. Dan maar even een kopje koffie drinken bij Bert Story, dacht ik toen", vertelt Van Laarhoven aan het Eindhovens Dagblad.

 

Dat kopje koffie resulteerde uiteindelijk in de overname van het bedrijf van de inmiddels zeventigjarige Story. Van Laarhoven is, naast aandeelhouder van de Pala Group, ook eigenaar van Cito in Eindhoven (Land Rover, Aston Martin en Jaguar). En Van Doorne heeft verscheidene truck-dealers onder de naam Truckland, voornamelijk in het westen van het land. Bij elkaar opgeteld verkoopt het tweetal jaarlijks ruim 4.500 personenauto’s, bestelwagens en DAF-vrachtwagens. Het duo besloot in 2002 de BMW-activiteiten samen te voegen tot de Pala Group. "In de dealerwereld was toen ook al een consolidatie aan de gang", kijkt Van Doorne terug. Van Doorne’s Pallieter bracht onder meer NobraCars in Helmond en Uden in en Van Laarhoven zijn bedrijf.

 

Onder de Pala-paraplu vallen negen BMW-dealers in Zuid-Nederland. Met de jaarlijkse verkoop van 2.700 nieuwe auto’s heeft Pala in Nederland naar eigen zeggen inmiddels een marktaandeel van zo’n zestien procent. Gezamenlijk hebben de bedrijven tweehonderd medewerkers. De Eindhovense dealerorganisatie verwacht dit jaar een omzet te realiseren van 140 miljoen euro.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding