RAI doet uitgevers in de ban

Amsterdam RAI, RAI Langfords en de RAI Vereniging doen de uitgave Autovak Totaal in de ban.

Dit blad wordt uitgegeven door de Nederlandse Uitgevers Combinatie B.V. (NUC) en maakt onrechtmatig gebruik van de naam "Autovak" in haar bladtitel, aldus een bericht van Fernand Molenschot, senior product manager automotive van de RAI.
Gelet op de kennelijke verwarring in de markt overwegen de RAI-gelederen gezamenlijk juridische stappen te nemen tegen de Nederlandse Uitgevers Combinatie B.V.   

Als een tweede probleemgeval noemt RAI de Fair Guide/Construct Verslag. Molenschot waarschuwt tegen de dubieuze praktijken van dit bedrijf. ‘Sinds 2000 is Construct Data uit Oostenrijk actief in het benaderen van beursdeelnemers in Europa en daarbuiten. Onder het mom van "check a.u.b. uw bedrijfsgegevens voor onze beurscatalogus" worden talloze bedrijven verleid om een contract voor drie jaar aan te gaan (kosten inmiddels ruim € 3.000,00).  In februari 2007 heeft deze uitgever in een proces een schikking getroffen. Hij zou zijn activiteiten staken binnen de Europese Unie en Zwitserland. Ondanks deze toezegging gaan dit soort praktijken gewoon door, tegenwoordig ook vanuit andere landen.   Het advies van de internationale beursorganisatoren is helder en simpel: niet betalen en ook niet ingaan op welk schikkingsvoorstel ook, indien per ongeluk toch een "contract" is getekend’.
Voor meer informatie www.ufi.org/fairguide.

RAI doet uitgevers in de ban - Automobielmanagement.nl

RAI doet uitgevers in de ban

Amsterdam RAI, RAI Langfords en de RAI Vereniging doen de uitgave Autovak Totaal in de ban.

Dit blad wordt uitgegeven door de Nederlandse Uitgevers Combinatie B.V. (NUC) en maakt onrechtmatig gebruik van de naam "Autovak" in haar bladtitel, aldus een bericht van Fernand Molenschot, senior product manager automotive van de RAI.
Gelet op de kennelijke verwarring in de markt overwegen de RAI-gelederen gezamenlijk juridische stappen te nemen tegen de Nederlandse Uitgevers Combinatie B.V.   

Als een tweede probleemgeval noemt RAI de Fair Guide/Construct Verslag. Molenschot waarschuwt tegen de dubieuze praktijken van dit bedrijf. ‘Sinds 2000 is Construct Data uit Oostenrijk actief in het benaderen van beursdeelnemers in Europa en daarbuiten. Onder het mom van "check a.u.b. uw bedrijfsgegevens voor onze beurscatalogus" worden talloze bedrijven verleid om een contract voor drie jaar aan te gaan (kosten inmiddels ruim € 3.000,00).  In februari 2007 heeft deze uitgever in een proces een schikking getroffen. Hij zou zijn activiteiten staken binnen de Europese Unie en Zwitserland. Ondanks deze toezegging gaan dit soort praktijken gewoon door, tegenwoordig ook vanuit andere landen.   Het advies van de internationale beursorganisatoren is helder en simpel: niet betalen en ook niet ingaan op welk schikkingsvoorstel ook, indien per ongeluk toch een "contract" is getekend’.
Voor meer informatie www.ufi.org/fairguide.