Dat ging om een pakket van ruim 1,36 miljoen aandelen dat Merel Investments, de houdstermaatschappij van Van der Kwast. Na de doorplaatsing, waarbij enkele grootaandeelhouders zijn betrokken, houdt Merel nog 700 duizend aandelen Stern, waarvan 332.500 afkomstig zijn van Go Capital.

De aandeleninkoop is gefinancierd uit de beschikbare kredietruimte bij banken, zegt Stern in een persbericht. De huidige beurskoers is veertig procent lager dan de intrinsieke waarde per aandeel is, zodat deze aandeleninkoop de kosten van het kapitaal verlaagt.

Volgens Stern loopt de solvabiliteit van de overige activiteiten als gevolg van de aandeleninkoop minder dan twee procent terug en blijft met 33 procent ruim boven de doelstelling van 25 procent.

Verder is de bankfaciliteit voor de financiering van de leaseportefeuille met vijftig procent uitgebreid. Dat heeft Stern Groep bekendgemaakt. Het bankensyndicaat ING, Fortis en Rabobank heeft de bankfaciliteit voor de leaseactiviteiten uitgebreid tot 82,5 miljoen euro. Stern verwacht een aanhoudende groei van de leaseportefeuille.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding