Noodlijdend Kroymans staakt import SsangYong

Kroymans Corporation stopt met de import van SsangYong. En over de merken Hummer, Cadillac en Corvette in Nederland onderhandelt het bedrijf momenteel met General Motors, zegt directeur Peter Cormelis in de Volkskrant.

De maatregelen hangen samen met de moeizame verkoop van nieuwe auto’s. De merken die Kroymans in portefeuille heeft, zitten in de hoek waar de klappen vallen: In ons land scoren Saab, Kia en Alfa Romeo matig tot slecht. Vorige week vrijdag ging dealer Sam van Lingen – zes vestigingen – failliet. Ook Jaguar, SsangYong (in surséance), Hummer en Cadillac beleven beroerde tijden. Eerder werd bekend dat de import van Cadillac, Corvette en Hummer eind 2009 mogelijk overgaat naar een dochterbedrijf van General Motors in Zürich. 

De nieuwbouw van het hoofdkantoor in Hilversum is door de Belgische aannemer stilgelegd. Kroymans Corporation zou sinds eind vorig jaar niet meer betalen. Volgens Cornelis, die ontkent dat de onderneming in problemen verkeert, is die financiële maatregel "normaal cashmanagement". "We moeten prioriteiten stellen. De oplevering van een nieuw hoofdkantoor kan best wat uitstel verdragen, voor andere onderdelen geldt dat weer niet, daar moeten we juist nu wat extra gas geven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Tegen Peter weten in …….

Geplaatst door: S. Afarie op

Het is natuurlijk van de zotte dat er wordt gesproken over cash managment. Als dealer wordt je door de firma Kroymans totaal niet geholpen een daad stellen door bv sam van lingen te helpen kunnen ze niet eens. Wees eerlijk en geef nou eens aan wat er echt speelt. Van je dealers verwacht je eerlijk spel maar zelf spelen ze verstoppertje. Een schande is het niet dat de nood in deze tijd hoog is maar kom er dan eerlijk voor uit krijg je nou geld van de bank of zit alles zo op slot dat we eerdaags ook Kroymans aan het lijstje van faillisementen kunnen toevoegen ?

Een bezorgde dealer.

Geplaatst door: Henk Sloot op

waanzinnig,wij moesten
mijnheer kroymans altijd op tijd betalen
over cashmanagement gesproken-schandalig
excuus

Geplaatst door: middelsee-dealer@hetnet.nl op

De zoveelste C.E.O met een kilo boter op zijn hoofd, we liggen “lekker op koers” hoe simpel ben je dan??, meer gelijkvloers zou beter zijn voor jullie organisatie dan steeds van die droom CEO mannetjes die het wel even gaan doen voor 15000 euri in de maand en je dealers maar laten barsten, hoop met heel mijn hart dat de “group” ten ondergaat klaar over weg ermee!

Geplaatst door: Hennie van Dijk op
Noodlijdend Kroymans staakt import SsangYong - Automobielmanagement.nl

Noodlijdend Kroymans staakt import SsangYong

Kroymans Corporation stopt met de import van SsangYong. En over de merken Hummer, Cadillac en Corvette in Nederland onderhandelt het bedrijf momenteel met General Motors, zegt directeur Peter Cormelis in de Volkskrant.

De maatregelen hangen samen met de moeizame verkoop van nieuwe auto’s. De merken die Kroymans in portefeuille heeft, zitten in de hoek waar de klappen vallen: In ons land scoren Saab, Kia en Alfa Romeo matig tot slecht. Vorige week vrijdag ging dealer Sam van Lingen – zes vestigingen – failliet. Ook Jaguar, SsangYong (in surséance), Hummer en Cadillac beleven beroerde tijden. Eerder werd bekend dat de import van Cadillac, Corvette en Hummer eind 2009 mogelijk overgaat naar een dochterbedrijf van General Motors in Zürich. 

De nieuwbouw van het hoofdkantoor in Hilversum is door de Belgische aannemer stilgelegd. Kroymans Corporation zou sinds eind vorig jaar niet meer betalen. Volgens Cornelis, die ontkent dat de onderneming in problemen verkeert, is die financiële maatregel "normaal cashmanagement". "We moeten prioriteiten stellen. De oplevering van een nieuw hoofdkantoor kan best wat uitstel verdragen, voor andere onderdelen geldt dat weer niet, daar moeten we juist nu wat extra gas geven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Tegen Peter weten in …….

Geplaatst door: S. Afarie op

Het is natuurlijk van de zotte dat er wordt gesproken over cash managment. Als dealer wordt je door de firma Kroymans totaal niet geholpen een daad stellen door bv sam van lingen te helpen kunnen ze niet eens. Wees eerlijk en geef nou eens aan wat er echt speelt. Van je dealers verwacht je eerlijk spel maar zelf spelen ze verstoppertje. Een schande is het niet dat de nood in deze tijd hoog is maar kom er dan eerlijk voor uit krijg je nou geld van de bank of zit alles zo op slot dat we eerdaags ook Kroymans aan het lijstje van faillisementen kunnen toevoegen ?

Een bezorgde dealer.

Geplaatst door: Henk Sloot op

waanzinnig,wij moesten
mijnheer kroymans altijd op tijd betalen
over cashmanagement gesproken-schandalig
excuus

Geplaatst door: middelsee-dealer@hetnet.nl op

De zoveelste C.E.O met een kilo boter op zijn hoofd, we liggen “lekker op koers” hoe simpel ben je dan??, meer gelijkvloers zou beter zijn voor jullie organisatie dan steeds van die droom CEO mannetjes die het wel even gaan doen voor 15000 euri in de maand en je dealers maar laten barsten, hoop met heel mijn hart dat de “group” ten ondergaat klaar over weg ermee!

Geplaatst door: Hennie van Dijk op