De maatregelen hangen samen met de moeizame verkoop van nieuwe auto’s. De merken die Kroymans in portefeuille heeft, zitten in de hoek waar de klappen vallen: In ons land scoren Saab, Kia en Alfa Romeo matig tot slecht. Vorige week vrijdag ging dealer Sam van Lingen – zes vestigingen – failliet. Ook Jaguar, SsangYong (in surséance), Hummer en Cadillac beleven beroerde tijden. Eerder werd bekend dat de import van Cadillac, Corvette en Hummer eind 2009 mogelijk overgaat naar een dochterbedrijf van General Motors in Zürich. 

De nieuwbouw van het hoofdkantoor in Hilversum is door de Belgische aannemer stilgelegd. Kroymans Corporation zou sinds eind vorig jaar niet meer betalen. Volgens Cornelis, die ontkent dat de onderneming in problemen verkeert, is die financiële maatregel "normaal cashmanagement". "We moeten prioriteiten stellen. De oplevering van een nieuw hoofdkantoor kan best wat uitstel verdragen, voor andere onderdelen geldt dat weer niet, daar moeten we juist nu wat extra gas geven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding