Verdere details worden bij de presentatie van de jaarcijfers op 24 februari bekendgemaakt.

Waar en hoeveel TomTom in zijn geheel wil besparen, kan een zegsman van de producent van navigatiesystemen nog niet aangeven, melden FD.nl en Dow Jones Nieuwsdienst. Ook over de vandaag aangekondigde maatregel treedt hij niet in detail. "Vandaag wordt het personeel geinformeerd, daarom komen we nu met het bericht naar buiten," zo zegt de woordvoerder.
Het besparingsprogramma heeft geen betrekking op Tele Atlas, waar al een herstructurering in gang gezet is. De woordvoerder van TomTom zegt dat het lopende programma bij Tele Atlas niet wordt uitgebreid. De besparingen bij de digitale kaartenmaker moet de onderneming uit Amsterdam jaarlijks 35 miljoen euro opleveren. Het aandeel TomTom verloor rond het middaguur 1,3 procent, bij een stijgende AEX.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding