Tot bewindvoerders zijn benoemd Mr J.L.M. Groenewegen en Mr C. de Jong. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Kroymans Corporation BV hebben gezamenlijk moeten vaststellen dat acute liquiditeitsproblemen deze stap noodzakelijk en onvermijdelijk maken. Kroymans Corporation BV wordt door een tekort aan liquiditeit op korte termijn ernstig belemmerd in de uitvoering van haar strategische heroriëntatie gericht op herstel op de langere termijn, zoals aangekondigd op 28 januari jl.
De aanhoudende neergang in de internationale automotivemarkt gaat gepaard met een dramatische daling van de verkopen van zowel nieuwe als gebruikte auto’s, zonder perspectief op verbetering op korte termijn. In Nederland, de thuismarkt van Kroymans Corporation BV, zijn de nieuwe registraties volgens RAI Vereniging in februari met 31,4 procent teruggelopen, na een daling met vijftien procent in januari 2009.
Deze marktontwikkeling, die versterkt doorwerkt in de merkenportefeuille van Kroymans Corporation BV, heeft de onderneming met een acuut liquiditeitstekort geconfronteerd. Peter Cornelis, ceo van Kroymans Corporation: "Het is zwaar teleurstellend dat wij niet de tijd en de ruimte hebben gekregen om ons herstelplan uit te voeren. Als onderneming kunnen we niet anders dan uitstel van betaling aanvragen om op die manier te kijken hoe we nu voor onze verschillende werkmaatschappijen en voor onze mensen de best denkbare oplossing kunnen creëren."

De Nederlandse Alfa Romeo-importeur heeft zijn relaties een brief gestuurd, waarin het bedrijf benadrukt dat voor Alfa Romeo Nederland BV geen uitstel van betaling is aangevraagd.

 Alfa Romeo leveranciers Kroymans.

Het onderdeel Kroymans Financial Services valt nadrukkelijk niet onder de surseance. Kroymans Financial Services is en blijft een zelfstandig opererende onderneming met een sterke financiële positie, zegt het bedrijf zelf. Voor alle medewerkers, relaties en leveranciers van Kroymans Financial Services heeft deze ontwikkeling dan ook geen consequenties.  In het onderdeel Kroymans Financial Services zijn de lease-, financiële- en verzekeringsactiviteiten van Kroymans ondergebracht. Uit strategieonderzoek naar de toekomst op de middellange en lange termijn blijkt dat de financieel gezonde lease-, financiële- en verzekeringsactiviteiten goede toekomstvooruitzichten hebben. Daarnaast wordt 95% van de diensten van Kroymans Financial Services afgenomen door derden. Het hoofdkantoor van Kroymans Financial Services is gevestigd in Vianen en heeft in totaal 160 werknemers. In 2008 was de omzet 157 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding