Een groot voordeel van de MP3 LT is dat hij bestuurd mag worden met een autorijbewijs B. "De MP3 LT biedt door zijn bijzondere eigenschappen een groot aantal voordelen ten opzichte van zowel de auto als motor en is hiermee een ideaal voertuig voor de politie en andere hulpdiensten," vindt Alex van den Hoff, country manager bij Piaggio Benelux. "Doordat de MP3 LT over twee voorwielen beschikt is hij ‘omvalveiliger’ en dynamischer dan een gewone motorfiets terwijl hij in druk stadsverkeer minstens even snel is. Ook kan de MP3 LT zelfstandig blijven staan waardoor agenten hun voertuig snel kunnen verlaten om te hulp te schieten, iemand staande te houden of de wegblokkade op te zetten."
De politie-uitvoering van de Piaggio MP3 LT is ontwikkeld als gevolg van de stijgende marktvraag door professionele gebruikers. "Beroepsmatige afnemers richten zich steeds vaker tot Piaggio met het verzoek om een aangepaste versie te ontwikkelen," verklaart Van den Hoff. "Zo rijdt de verkeersondersteuning met een speciale Convoi Exceptionel-uitvoering van de MP3 en heeft Carglass in België al een groot aantal MP3’s in gebruik om een snelle service te kunnen garanderen."
Bovendien zien ook steeds meer hulpdiensten de Piaggio MP3 (LT) als ideale oplossing. De Amsterdamse brandweer heeft al een jaar lang een MP3 in gebruik en de ambulancedienst heeft een test gepland met de MP3 LT. Daarnaast rijden meerdere Belgische politiekorpsen al geruime tijd op de Piaggio MP3.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding