Liam is een middelgrote Mercedes-benz-dealer met zeven vestigingen in de randstad. In het boekjaar 2008 verkocht Liam 350 personenwagens (drie procent marktandeel), zevenhonderd lcv’s (vijf procent) en vijftig trucks van het merk Mercedes-Benz. Bij Liam werkten ongeveer tweehonderd mensen.

 

Stern verklaart vier of maximaal vijf vestigingen te zullen handhaven, Amsterdam-West wordt in ieder geval gesloten. Uiteindelijk zal Stern aan honderd mensen een arbeidscontract aanbieden, zo meldt het bedrijf. Stern vertegenwoordigt het merk Mercedes al in dertien vestigingen en heeft al een marktaandeel van vijftien procent bij zowel de personenwagens als de bedrijfswagens van Mercedes in Nederland.

 

Stern zegt ook van plan te zijn met de importeur in overleg te treden over de optimale invulling van de vertegenwoordiging van Mercedes onder het Noordzeekanaal en westelijk van de A2. Er zou mogelijk een ‘herschikking’ van locaties en eigendomsverhoudingen nodig zijn en Stern zegt bereid te zijn hieraan mee te werken.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding