In Roosendaal werken nu zo’n tweehonderd mensen en in Putte 290. De reductie verloopt gedeeltelijk door natuurlijke afvloeiing maar ook via gedwongen ontslagen. Er ligt volgens BN/De Stem al een onderhandelingsresultaat tussen directies en bonden. De vakbondsleden bij beide bedrijven moeten zich nog uitspreken over dat sociaal plan.

De zusterbedrijven, dochters van voestalpine Polynorm in Bunschoten dat zelf weer een dochter is van het Oostenrijkse staalconcern voestalpine, hebben het zwaar. De omzet bij Van Niftrik en Polynorm Plastics is met tientallen procenten ingezakt. De werktijdverkorting bood enige verlichting, maar het einde daarvan – wtv duurt maximaal 24 weken – komt voor beide bedrijven in zicht.

Directeur Wim Simons van voestalpine Polynorm Van Niftrik in Putte zei anderhalve maand geleden nog tegen de krant: "Je wil niemand ontslaan, je wil op een goede manier met de mensen omgaan. En als je dat personeel straks weer hard nodig hebt, dan snij je jezelf in de vingers." Het heeft niet zo mogen zijn. Toch hopen Wim Simons en zijn collega Paul Knaapen in Roosendaal nog steeds dat ze de pijn kunnen beperken. "Het is niet allemaal kommer en kwel, ik zie ook lichtpuntjes", zegt Simons. "We hebben een groot aantal offertes uitstaan. Als daar wat uitkomt en als we gebruik kunnen maken van de deeltijd-ww (de opvolger van de wtv-regeling), dan blijft het aantal ontslagen bij ons wellicht tot een minimum beperkt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding