Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van PGA Nederland: "De naam Nefkens is al sinds 1878 een begrip in Nederland en staat onder andere voor degelijkheid en betrouwbaarheid. Die reputatie wil PGA Nederland in de toekomst ten volle blijven benutten. Daarom zullen het merk Peugeot en de naam Nefkens onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven. De naamsverandering op corporate niveau vormt het sluitstuk van de overname van Gebroeders Nefkens door het Franse PGA Motors (die in 2001 haar beslag kreeg) en onderstreept vooral de diversiteit van de onderneming.

De naam Nefkens zal in de toekomst dus uitsluitend verbonden zijn aan de Peugeot-dealerbedrijven. Per 1 januari 2009 werd de Bois Honda (Utrecht en Zeist) overgenomen. Onder deze naam gaan nu alle vijf Honda-dealerbedrijven van PGA Nederland verder. De namen Ekris en Smit & Co zijn en blijven verbonden met respectievelijk BMW/MINI en Opel/Chevrolet. "De duidelijke merkenscheiding zal ook in de toekomst kenmerkend zijn voor onze dealeractiviteiten", aldus Simon Luijckx.

Verder maken de volgende ondernemingen deel uit van PGA Nederland: MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies), NCT Car Trading (export) en Schiphol Valet Parking. In totaal zijn circa twaalfhonderd mensen werkzaam binnen deze bedrijven en in 2008 realiseerde de onderneming een omzet van circa 550 miljoen euro en verkocht ze ruim twaalfduizend nieuwe auto’s. In grootte is PGA Nederland daardoor de derde automotive groep van Nederland.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding