Van den Berg: "We zien nu licht aan het eind van de tunnel. De doorstart gaat niet van een leien dakje. De nieuwe BV moet worden opgericht en de contracten met leveranciers moeten allemaal worden vernieuwd. En zij waren tot nog toe heel voorzichtig."

Van den Berg vindt het bovendien mooi dat Koenigsegg een Zweedse onderneming is: "Dat past natuurlijk goed bij de achtergrond van Saab. En ik heb begrepen dat het consortium behoorlijk kapitaalkrachtig is." Hij verwacht dat op korte termijn de ontwikkelde nieuwe auto’s in productie kunnen gaan. "De nieuwe 9-5 sedan staat dit jaar op de IAA en komt begin volgend jaar op de markt. De 9-4 X kunnen we volgende zomer verwachten en de 9-5 estate in september. De nieuwe 9-3 volgt begin 2012. Daarna vindt uitbreiding van het gamma aan de onderkant plaats."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding