De koerscorrectie volgde op het nieuwe bod op Saab dat de Nederlandse sportwagenfabrikant in het weekeinde deed. Het aandeel stond rond 10.00 uur bijna dertig procent hoger.

De Russische aandeelhouders Vladimir en Alexander Antonov doen niet mee in het nieuwe bod van Spyker op Saab. Daardoor zou het belangrijkste obstakel voor een overname zijn weggenomen, meldde de Zweedse kwaliteitskrant Svenska Dagbladet vanochtend. Volgens het dagblad zou General Motors Europe vrijdag klaar hebben gestaan om de deal met Spyker te tekenen, tot het hoofdkantoor van het Amerikaanse automerk aan de noodrem trok. Saab-eigenaar GM zou niet willen dat nieuwe technologie naar Rusland zou wegvloeien.

Vladimir en Alexander Antonov zijn voor ongeveer dertig procent eigenaar van Spyker. Het nieuwe bod dat Spyker Cars zondag op tafel legde, wordt alleen gesteund door de Mubadala Development. Dat bedrijf is eigendom van het emiraat Abu Dhabi en heeft bijna een kwart van de aandelen van Spyker.

Vrijdag ketsten gesprekken tussen Spyker en het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM), moederbedrijf van Saab, nog af op het boekenonderzoek, waarna GM besloot Saab te ontmantelen.

 Statement Spyker over Saab.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding