Bovagwoordvoerder Paul de Waal: "We zijn met een harde nullijn naar de onderhandelingen gestuurd." Dit heeft tot gevolg dat Bovag uit de Federatie Werkgeversorganisaties Metaal & Techniek is gezet.

Bondsvoorzitter Jan Ploeg gaf enkele weken geleden in een bijeenkomst met de pers al aan dat het ondenkbaar was dat de branche met nog hogere kosten zou komen te zitten. Met in het achterhoofd de roerige achterban van twee jaar geleden toen er heftig werd geklaagd over de ‘dure CAO’ heeft Bovag voet bij stuk gehouden. Volgens woordvoerder Paul de Waal worden er nu pogingen gedaan om een eigen CAO af te sluiten. "De uitnodiging naar de bonden gaat vandaag of morgen de deur uit."

De vorig jaar afgesloten CAO was volgens de Bovag al een zeer zware belasting voor een branche die een moeilijke periode doormaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding