Het eerste halfjaar van 2009 kende een flinke terugval, sindsdien gaat het wat beter." De Noor schat dat de Nederlandse markt voor personenautobanden in 2009 met ‘vijf tot tien procent’ is afgenomen ten opzichte van 2008. "In het eerste halfjaar ging het nog slechter, later nam de afzet toe." Met andere woorden: een licht stijgende lijn is zichtbaar. Hij verwacht dat die stijging in zeer geringe mate in 2010 zal doorzetten.

De winterbandenverkoop verloopt relatief goed. Emblem: "Eind 2008 ging het allesbehalve goed met de winterbandenafzet, mede vanwege de intredende crisis. Deze winter gaat het een stuk beter, dat merkten we al aan het begin van de winterperiode." Het recente stevige winterweer gaf de verkopen nog een extra duw in de juiste richting. Door de sterk teruggelopen vraag naar vervoer is de verkoop van banden aan de transportsector veel verder teruggevallen dan in het personenautosegment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding