Ook Cees van den Berg, directeur van Saab-importeur Beherman Nederland zat er op de voorste rij. Tegen AM zei Van den Berg vandaag erg blij te zijn met de Spyker-deal:  "Saab zou niet gebaat zijn geweest met een overname door een grote fabrikant. Met GM werkte dat niet en het zou opnieuw geen goede optie zijn geweest." Van den Berg zei ook dat het vertrouwen bij de dealers weer terug is. Dat komt uiteraard ook doordat er meteen weer mensen de showrooms binnenlopen. "En sommige dealers hebben al orders geschreven voor de nieuwe 9-5."

 

Die 9-5 werd op de IAA in Franfurt onthuld en zal ook in Genève te zien zijn.

Saab werkte voorheen met ruim dertig dealers in Nederland maar intussen zijn er nog 26 over. "Op dit moment hebben wij nog drie open points, Breda, Arnhem en Maastricht. Als die plaatsen zijn ingevuld, hebben wij met 29 dealers het eerder beoogde aantal."

Als de deal tussen Saab en Spyker rond half februari beklonken is,  Muller is en blijft immers positief over een snelle goedkeuring van de EU, hoopt de Nederlands importorganisatie dit jaar weer vijftienhonderd Saabs te kunnen verkopen. "Eind dit najaar komt er naast de 9-5 Estate ook een facelift van de 9-3, waarbij de voorkant in lijn zal zijn gebracht met de nieuwe 9-5 en ook het interieur wordt aangepast. Dat is de actie tot in 2012 de nieuwe 9-3 komt en we  volume op peil kunnen brengen op zo’n tweeënhalf duizend exemplaren in dat jaar, " zegt Van den Berg. Met nieuwe benzine- en dieselmotoren en vanaf de modeljaarwissel in augustus met de nieuwe 1,6-liter turbobenzinemotor (180 pk en 139 g/km CO2) is Van den Berg optimistisch gestemd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding