Muller gaat Saab niet zelf runnen

Victor Muller is niet van plan Saab operationeel te leiden. Dat zei hij deze vrijdag tijdens een aandeelhoudersvergadering.

"Ik ga Saab absoluut niet operationeel runnen. Daar zit excellent management", zo zou Muller hebben gezegd. De Vereniging voor Effectenbezitters meldt dit in hun liveblog op de website van RTL Z. De vergadering was namelijk niet voor pers toegankelijk. 

Muller trekt zich wat terug uit het management en gaat zich vooral bezighouden met sales, merken en het design van nieuwe modellen. "Spyker gaat proletarisch winkelen bij Saab", zo sprak de topman. Hiermee bedoelt hij dat Spyker gaat profiteren van de kennis van de Saab ingenieurs.

Ook over het terugtrekken van Spyker’s financeur Antonov is meer bekend.  Een Brits bureau werd ingehuurd om antecedentenonderzoek te doen naar het bestuur en de commissarissen van Spyker. Zowel vader als zoon Antonov kwamen niet door deze keuring heen.

Muller benadrukt nogmaals dat Saab een geweldige koop is. "Saab heeft een fantastische faciliteit in Trollhatan.". Maar er zijn volgens hem meer voordelen. Muller: "De honderden miljoenen die General Motors heeft geïnvesteerd in Saab krijgen wij voor een piek mee." 

SaabSpyker verwacht dat Spyker veel makkelijker winstgevend te maken is binnen de organisatie. "Mocht dat niet lukken," zegt Muller,  "Dan moeten we misschien besluiten om Spyker buiten het bedrijf te brengen of te verkopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zet de heer Arjen de Jong van BMW Nederland erop. Deze man is duidelijk, veeleisend, direct en bijzonder eigenzinnig, dat hebben ze de eerste 5 jaar zeker nodig met een knipoog naar BMW AG.

Geplaatst door: George V. op
Muller gaat Saab niet zelf runnen - Automobielmanagement.nl

Muller gaat Saab niet zelf runnen

Victor Muller is niet van plan Saab operationeel te leiden. Dat zei hij deze vrijdag tijdens een aandeelhoudersvergadering.

"Ik ga Saab absoluut niet operationeel runnen. Daar zit excellent management", zo zou Muller hebben gezegd. De Vereniging voor Effectenbezitters meldt dit in hun liveblog op de website van RTL Z. De vergadering was namelijk niet voor pers toegankelijk. 

Muller trekt zich wat terug uit het management en gaat zich vooral bezighouden met sales, merken en het design van nieuwe modellen. "Spyker gaat proletarisch winkelen bij Saab", zo sprak de topman. Hiermee bedoelt hij dat Spyker gaat profiteren van de kennis van de Saab ingenieurs.

Ook over het terugtrekken van Spyker’s financeur Antonov is meer bekend.  Een Brits bureau werd ingehuurd om antecedentenonderzoek te doen naar het bestuur en de commissarissen van Spyker. Zowel vader als zoon Antonov kwamen niet door deze keuring heen.

Muller benadrukt nogmaals dat Saab een geweldige koop is. "Saab heeft een fantastische faciliteit in Trollhatan.". Maar er zijn volgens hem meer voordelen. Muller: "De honderden miljoenen die General Motors heeft geïnvesteerd in Saab krijgen wij voor een piek mee." 

SaabSpyker verwacht dat Spyker veel makkelijker winstgevend te maken is binnen de organisatie. "Mocht dat niet lukken," zegt Muller,  "Dan moeten we misschien besluiten om Spyker buiten het bedrijf te brengen of te verkopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zet de heer Arjen de Jong van BMW Nederland erop. Deze man is duidelijk, veeleisend, direct en bijzonder eigenzinnig, dat hebben ze de eerste 5 jaar zeker nodig met een knipoog naar BMW AG.

Geplaatst door: George V. op