Duracar op het nippertje gered van bankroet

Duracar, de maker van de nieuwe elektrische bestelauto die tot voor kort fungeerde als een boegbeeld van duurzaam Nederland, is gisteren op de valreep gered van de ondergang door een Vlaamse zakenman.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Vorig jaar lauwerde minister Maria van der Hoeven Duracar nog als de Auto van de Toekomst. Duracar werd opgericht in 2007 en kwam vorig jaar in de problemen toen de toenmalige eigenaar, Econcern, kopje-onder ging. Daarna werd Duracar een speelbal van verschillende, met elkaar ruziënde, financiers. Precies een maand geleden verklaarde de rechtbank Duracar failliet.

De rechtbank in Maastricht heeft het faillissement gisteren opgeheven. De man die de controle heeft over Duracar – de in Engeland woonachtige Vlaming Carl Pauwels – bracht alsnog voldoende geld in om de crediteuren van zijn onderneming te kunnen betalen.

‘Werkelijk op het allerlaatste moment heb ik voldoende middelen ontvangen om alle crediteuren te betalen’, aldus curator Wim Vondenhoff. Pauwels zou volgens verschillende bronnen zijn geld hebben verdiend in onroerend goed. De zakenman zelf verwijst voor commentaar naar de ceo van Duracar, Wim Steenbakkers. Deze zegt: ‘We zijn gerehabiliteerd. We’re back in business.’ Duracar gaat zich opnieuw klaarmaken voor massaproductie van zijn elektrische bestelwagen.

Als daadwerkelijk wordt overgegaan tot massaproductie, moet het bedrijf nieuwe investeerders aan boord krijgen. Dat moment, zegt Steenbakkers, wordt over negen maanden voorzien. ‘We zijn meteen alweer op zoek naar nieuwe investeerders. Het voordeel van het faillissement was dat we in contact zijn gekomen met potentiële aandeelhouders.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duracar op het nippertje gered van bankroet - Automobielmanagement.nl

Duracar op het nippertje gered van bankroet

Duracar, de maker van de nieuwe elektrische bestelauto die tot voor kort fungeerde als een boegbeeld van duurzaam Nederland, is gisteren op de valreep gered van de ondergang door een Vlaamse zakenman.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Vorig jaar lauwerde minister Maria van der Hoeven Duracar nog als de Auto van de Toekomst. Duracar werd opgericht in 2007 en kwam vorig jaar in de problemen toen de toenmalige eigenaar, Econcern, kopje-onder ging. Daarna werd Duracar een speelbal van verschillende, met elkaar ruziënde, financiers. Precies een maand geleden verklaarde de rechtbank Duracar failliet.

De rechtbank in Maastricht heeft het faillissement gisteren opgeheven. De man die de controle heeft over Duracar – de in Engeland woonachtige Vlaming Carl Pauwels – bracht alsnog voldoende geld in om de crediteuren van zijn onderneming te kunnen betalen.

‘Werkelijk op het allerlaatste moment heb ik voldoende middelen ontvangen om alle crediteuren te betalen’, aldus curator Wim Vondenhoff. Pauwels zou volgens verschillende bronnen zijn geld hebben verdiend in onroerend goed. De zakenman zelf verwijst voor commentaar naar de ceo van Duracar, Wim Steenbakkers. Deze zegt: ‘We zijn gerehabiliteerd. We’re back in business.’ Duracar gaat zich opnieuw klaarmaken voor massaproductie van zijn elektrische bestelwagen.

Als daadwerkelijk wordt overgegaan tot massaproductie, moet het bedrijf nieuwe investeerders aan boord krijgen. Dat moment, zegt Steenbakkers, wordt over negen maanden voorzien. ‘We zijn meteen alweer op zoek naar nieuwe investeerders. Het voordeel van het faillissement was dat we in contact zijn gekomen met potentiële aandeelhouders.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding