Om 9.00 uur stonden de eerste automobilisten al te wachten om tussen 14.00 en 17.00 uur de tank vol te gooien voor de prijs van tien jaar geleden. Gezien de actuele brandstofprijzen leverde de actie een besparing op van ruim veertig cent per liter benzine en 35 cent per liter diesel. Tango had driehonderd verkeersregelaars ingehuurd om de actie in goede banen te leiden. In enkele gemeentes moest de politie bijspringen en op drie locaties werd het tankstation door de politie gesloten.

Door de recentelijk gestegen brandstofprijzen is het feestje voor Tango een stuk duurder geworden. General Manager Martijn Beekhuizen: "Toen we de actie planden, hebben we het risico van gestegen brandstofprijzen ingecalculeerd. Maar dat de brandstofprijs bijna op een recordhoogte zou zitten hadden we niet verwacht." Toch neemt de prijsvechter de extra kosten zonder mopperen. Beekhuizen: "Waar bedrijven vaak tonnen besteden aan de communicatie van reclamecampagnes, besteden wij dat geld liever aan korting voor de klant."

Het jubileumfeest is nog niet afgelopen. Op 17 en 24 april en 1 mei kunnen automobilisten tien uur lang tanken met twintig cent korting op alle brandstoffen. Tango verwacht weliswaar veel belangstelling maar niet de verkeersdrukte van 11 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding