EMA Automobielgroep sluit Helmond en Valkenswaard

EMA Automobielgroep, een van de grootste Mercedes-Benz-dealers in Nederland, sluit de deuren van zijn showroom in Valkenswaard en van het servicepunt in Helmond.

De activiteiten worden gecentreerd in de vestiging in Eindhoven, meldt het  Eindhovens Dagblad. Het bericht wordt bevestigd door directeur Wouter Nunnikhoven van EMA Holding.

In oktober 2009 stopte EMA al met het verkopen van auto’s vanuit Helmond. De showroom sloot en de verkoopactiviteiten verhuisden naar Eindhoven. Door de economische crisis was de verkoop 25 tot 30 procent ingezakt. EMA hield toen nog een service- en onderhoudspunt in Helmond open, maar dat is nu dus ook dicht. EMA-directeur Munnikhoven zei destijds al in het Eindhovens Dagblad dat hij voor Valkenswaard een slag om de arm hield. ‘Het zou kunnen dat we voor de vestiging Valkenswaard straks een soortgelijke beslissing moeten nemen. Het hangt sterk af van de vraag of er herstel van het aantal verkopen komt.’

Bij EMA Automobielgroep werken volgens eigen bedrijfsinformatie 250 m/v bij zeven vestigingen in Brabant en Limburg met de merken Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge en Mitsubishi Fuso.

Op zijn website meldt EMA nog dat het bedrijf ‘sterk groeiend’ is als officiële dealer met vestigingen in Eindhoven, Helmond, Roermond, Valkenswaard, Venlo en Weert. Daar zijn nu nog van over Weert, Roermond, Venlo en Eindhoven. Ook de Limburgse activiteiten staan onder druk. Eind februari kondigde Nunnikhoven ontslagen aan onder de negentig personeelsleden van de vestigingen in Venlo, Roermond en Weert (in WijLimburg.nl). Over 2009 is de omzet volgens de in 2008 aangetreden Nunnikhoven met dertig procent gedaald. Het verlies voor het moederbedrijf steeg in 2009 naar 3,5 miljoen euro; in 2008 was dat bijna 1 miljoen euro. De omzet in 2008 was 45 miljoen euro voor de Limburgse tak.

De huisaccountant rept in het recentelijk gedeponeerde jaarverslag van ‘gerede twijfel omtrent de mogelijkheid tot duurzame voortzetting van de bedrijfsactiviteiten’. Nunnikhoven gelooft echter dat zijn bedrijf er weer bovenop kan komen. Door flink te snijden in de (personeels)kosten en marktgerichter te opereren. Er gaan bij de Brabantse en Limburgse vestigingen in totaal 35 ontslagen vallen.

EMA heeft in december een nieuwe miljoenenfinanciering met de bank afgesloten.

Reacties

Dit slaat helemaal nergens op! beide vestigingen zijn nog gewoon open!
wel verbouwd en helmond aan een ander adres! dus waar deze onzin vandaan komt?? Geen idee!
Gr Ema Klant

Geplaatst door: Ema Klant op
EMA Automobielgroep sluit Helmond en Valkenswaard - Automobielmanagement.nl

EMA Automobielgroep sluit Helmond en Valkenswaard

EMA Automobielgroep, een van de grootste Mercedes-Benz-dealers in Nederland, sluit de deuren van zijn showroom in Valkenswaard en van het servicepunt in Helmond.

De activiteiten worden gecentreerd in de vestiging in Eindhoven, meldt het  Eindhovens Dagblad. Het bericht wordt bevestigd door directeur Wouter Nunnikhoven van EMA Holding.

In oktober 2009 stopte EMA al met het verkopen van auto’s vanuit Helmond. De showroom sloot en de verkoopactiviteiten verhuisden naar Eindhoven. Door de economische crisis was de verkoop 25 tot 30 procent ingezakt. EMA hield toen nog een service- en onderhoudspunt in Helmond open, maar dat is nu dus ook dicht. EMA-directeur Munnikhoven zei destijds al in het Eindhovens Dagblad dat hij voor Valkenswaard een slag om de arm hield. ‘Het zou kunnen dat we voor de vestiging Valkenswaard straks een soortgelijke beslissing moeten nemen. Het hangt sterk af van de vraag of er herstel van het aantal verkopen komt.’

Bij EMA Automobielgroep werken volgens eigen bedrijfsinformatie 250 m/v bij zeven vestigingen in Brabant en Limburg met de merken Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge en Mitsubishi Fuso.

Op zijn website meldt EMA nog dat het bedrijf ‘sterk groeiend’ is als officiële dealer met vestigingen in Eindhoven, Helmond, Roermond, Valkenswaard, Venlo en Weert. Daar zijn nu nog van over Weert, Roermond, Venlo en Eindhoven. Ook de Limburgse activiteiten staan onder druk. Eind februari kondigde Nunnikhoven ontslagen aan onder de negentig personeelsleden van de vestigingen in Venlo, Roermond en Weert (in WijLimburg.nl). Over 2009 is de omzet volgens de in 2008 aangetreden Nunnikhoven met dertig procent gedaald. Het verlies voor het moederbedrijf steeg in 2009 naar 3,5 miljoen euro; in 2008 was dat bijna 1 miljoen euro. De omzet in 2008 was 45 miljoen euro voor de Limburgse tak.

De huisaccountant rept in het recentelijk gedeponeerde jaarverslag van ‘gerede twijfel omtrent de mogelijkheid tot duurzame voortzetting van de bedrijfsactiviteiten’. Nunnikhoven gelooft echter dat zijn bedrijf er weer bovenop kan komen. Door flink te snijden in de (personeels)kosten en marktgerichter te opereren. Er gaan bij de Brabantse en Limburgse vestigingen in totaal 35 ontslagen vallen.

EMA heeft in december een nieuwe miljoenenfinanciering met de bank afgesloten.

Reacties

Dit slaat helemaal nergens op! beide vestigingen zijn nog gewoon open!
wel verbouwd en helmond aan een ander adres! dus waar deze onzin vandaan komt?? Geen idee!
Gr Ema Klant

Geplaatst door: Ema Klant op