De tien procent best presterende dealers behaalden een rendement van 5,64 procent, meldt Bovag op grond van zijn Branche Barometer (een co-productie met  ASE/Demac).

In een toelichting op dealerplaza.nl verklaart Hans Bresser, manager Bovag Autodealers, de stijging uit een sterkere fixatie op occasions. De terugval in nieuwverkoop noopte dealerbedrijven om (nog) beter te kijken naar alternatieve omzet- en winstbrengers. Actief voorraadbeheer en herwaarderen van de voorraad zorgden dat de occasiontak vorig jaar stabiel bleef. "Dealers hebben vorig jaar tijdig geschakeld en plukken daar nu in 2010 de vruchten van." Ook een kritischer blik op de kostenkant heeft ertoe geleid dat Q1 nu een positief rendement te zien geeft. Medio april werd bekend dat, de gemiddelde Nederlandse dealer over heel 2009 gemeten géén rendement  maakte: 0,00 procent (2008: 0,37 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding