Dat heeft Euronext woensdagavond bekendgemaakt. In overleg met Euronext heeft Spyker beloofd een beter inzicht te verschaffen in de financiële positie. Voor de handel in aandelen Spyker heeft dit geen gevolgen. Spyker, dat aanstaande vrijdag 27 augustus met de halfjaarcijfers komt, nam eerder dit jaar Saab over van General Motors.

Maar Spyker Cars hoeft geen nieuwe aandelen uit te geven om de negatieve eigen vermogenspositie op te heffen, zo zei bestuursvoorzitter Victor Muller vandaag tegen ANP-Reuters. "Dat is helemaal niet nodig, je kunt met een negatief eigen vermogen gewoon opereren", aldus de topman. Het negatieve eigen vermogen van Spyker, dat hij niet wilde concretiseren, is volgens Muller ontstaan door de verschillende boekhoudmethodes tussen Spyker en het onlangs overgenomen Saab. "Als je een negatief vermogen vermoedt, dan moet je dat melden aan Euronext anders kom je op het strafbankje van de beurs. Wij vermoedden het, en hebben het gisteren gemeld aan de beurs.”

Bij Spyker zouden de zaken op dit moment naar verwachting verlopen. "We geven vrijdag 27 augustus meer informatie, ook over het eigen vermogen, bij de presentatie van de halfjaarcijfers”, voegde hij toe. Direct na de uitspraken van Muller schoot het aandeel Spyker met vierenhalf procent omhoog op de beurs in Amsterdam.

 

Luister naar Victor Muller op de radio

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding