De ANWB Autoverkoopservice werkt helemaal online en telt drie stappen. Iedereen kan een gratis waarde-indicatie aanvragen. Stap twee is het aanvragen van een taxatie, waarbij informatie over de auto wordt gevraagd. De auto-eigenaar krijgt binnen twee werkdagen een taxatierapport met een bedrag waarvoor deze auto aan het NVC verkocht kan worden. Bij stap drie staat men voor de keuze. Of men stopt en gaat alsnog zelf aan de slag. Of de autobezitter gaat akkoord met het aanbod en maakt een afspraak om de auto naar een inleverpunt te brengen. Daar wordt alles afgehandeld. Het verkoopbedrag wordt de volgende werkdag overgemaakt.

Deze verkoopmogelijkheid geldt voor alle auto’s met een registratie van 1995 of later. De auto’s mogen niet zwaarder zijn dan 3500 kilogram. De kosten van deze service zijn 25 euro voor leden, niet-leden betalen 42 euro en zijn dan meteen lid van de ANWB.

De ANWB start deze service als proef in Gelderland met de bedoeling deze volgend voorjaar verder over Nederland uit te rollen. Het hele land kan nu al meedoen, maar inleveren kan alleen nog even bij één van de vier Hertz-vestigingen in Gelderland.

Eerder gaf de ANWB al aan dat heel veel mensen het kopen en verkopen of inruilen geen pretje vinden en daar extra hulp bij kunnen gebruiken. ANWB Autoverkoopservice is hier het antwoord op. 

Meer informatie op http://www.anwbautoverkoopservice.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding