Het bedrijf is nu nog in handen van IK Investment Partners, een Londens investeringsbedrijf.

Welzorg is marktleider in Nederland en Denemarken en is sinds kort actief in Zweden. Het bedrijf telt ruim duizend medewerkers, waarvan 950 in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almere. De belangrijkste opdrachtgevers van Welzorg zijn gemeenten, thuiszorgorganisaties en zorgverzekeraars maar Welzorg werkt ook steeds meer voor particulieren. Louwman Groep heeft Welzorg gekocht als investering met langetermijnpotentie: ouderenhulp is lucratief met het oog op de sterke groei van de ouderenmarkt. Partijen doen geen mededelingen over de hoogte van het overnamebedrag.

Welzorg wordt een dochterbedrijf binnen de Louwman Groep naast andere dochters zoals Toyota-importeur Louwman & Parqui en Suzuki-importeur Nimag. Het bedrijf met meer dan 1.250 medewerkers is naast de import van diverse auto- en motormerken ook actief in retail, financiële dienstverlening en de im- en export van onderdelen, accessoires en banden. Ook in Zweden en Tsjechië.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding