2010 ontwikkelt zich daarmee tot een jaar van optimisme, gezien de eveneens positieve verwachtingen in de eerste twee kwartalen. De rooskleurige trend komt naar voren in de Bovag Conjunctuurpeiling. Of de ontwikkeling zo zonnig blijft, is even de vraag: de verwachtingen voor Q4 zijn wat minder positief. Al met al rekenen de autodealers echter ook voor die periode op betere resultaten dan in het vierde kwartaal van 2009.

Volgens Dealerportaal nam in de maanden juli t/m september de totale omzet van de vaderlandse autodealers toe met ruim vijftig procent in vergelijking met Q3 vorig jaar. Het vierde kwartaal zal de dealers 39 procent meer winst opleveren, verwachten ze zelf tenminste.

In zijn Conjunctuurpeiling vraagt Bovag ieder kwartaal aan zijn leden hoe ze hebben geboerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding