De definitieve cijfers volgen op 17 maart, maar de trend is volgens Stern duidelijk opwaarts. Dat komt door de sterk verbeterde operationele resultaten in het laatste kwartaal van 2010, de verkoop van Stern Finance en een incidentele belastingbate.

Voor de aandeelhouders is het positieve resultaat goed nieuws: bedroeg de winst per aandeel in 2009 nog 0,56 euro, over 2010 verwacht Stern ruim 1,80 euro. Het bedrijf gaat er vanuit de dividenduitkering te kunnen hervatten.

Onder de noemer Operatie Stormvogel zette Stern in 2009 en 2010 het mes in de kosten. De voorgenomen besparing van 27,5 miljoen in beide jaren samen is volledig gerealiseerd. De vooruitzichten voor 2011 zijn volgens Stern positief, hoewel geen sterke verdere verbetering van de markt wordt verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding