Omzet Kendrion Zeist schiet omhoog

Kendrion in Zeist zag in 2010 zowel de omzet als nettowinst sterk stijgen en verwacht voor dit jaar een verdere groei van omzet en resultaat.

De grootste omzetstijging (62%) werd in 2010 behaald door de businessunit Passenger Car Systems.Dat komt door de wereldwijd sterk toegenomen verkopen van de Duitse automobielindustrie, zegt CEO Piet Veenema van Kendrion in zijn toelichting. “Daarbij profiteert Kendrion vooral van het succes van de nieuwe zuinige dieselmotoren, waarvoor Kendrion een aantal belangrijke componenten levert. Vergelijkbare componenten zullen in de toekomst ook toegepast gaan worden in nieuwe benzinemotoren, waardoor binnen een aantal jaren ook een belangrijke omzetstijging in de Verenigde Staten verwacht wordt.”
Kendrion ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor afnemers wereldwijd. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, Delphi, Evobus, Hyundai en Yutong.
De nettowinst steeg van 4 miljoen euro in 2009 tot 16,6 miljoen euro in 2010. De omzet groeide met bijna 49% tot 221,9 miljoen euro. 
Beleggers reageerden positief op de cijfers. Het aandeel noteert omstreeks 10.30 bijna 1 procent hoger op 16,92 na gisteren al flink gestegen te zijn.

Omzet Kendrion Zeist schiet omhoog - Automobielmanagement.nl

Omzet Kendrion Zeist schiet omhoog

Kendrion in Zeist zag in 2010 zowel de omzet als nettowinst sterk stijgen en verwacht voor dit jaar een verdere groei van omzet en resultaat.

De grootste omzetstijging (62%) werd in 2010 behaald door de businessunit Passenger Car Systems.Dat komt door de wereldwijd sterk toegenomen verkopen van de Duitse automobielindustrie, zegt CEO Piet Veenema van Kendrion in zijn toelichting. “Daarbij profiteert Kendrion vooral van het succes van de nieuwe zuinige dieselmotoren, waarvoor Kendrion een aantal belangrijke componenten levert. Vergelijkbare componenten zullen in de toekomst ook toegepast gaan worden in nieuwe benzinemotoren, waardoor binnen een aantal jaren ook een belangrijke omzetstijging in de Verenigde Staten verwacht wordt.”
Kendrion ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor afnemers wereldwijd. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, Delphi, Evobus, Hyundai en Yutong.
De nettowinst steeg van 4 miljoen euro in 2009 tot 16,6 miljoen euro in 2010. De omzet groeide met bijna 49% tot 221,9 miljoen euro. 
Beleggers reageerden positief op de cijfers. Het aandeel noteert omstreeks 10.30 bijna 1 procent hoger op 16,92 na gisteren al flink gestegen te zijn.