Hoogste Ford-bazen vangen 98 mln dollar aan aandelen

Alan Mulally en Bill Ford hebben zichzelf beloond voor de succesvolle turn around van de autofabrikant. Mulally krijgt 3,8 miljoen aandelen ter waarde van 56 miljoen dollar (voor belastingen). Bill Ford krijgt 2,9 miljoen aandelen ter waarde van 42 miljoen dollar.

Ook andere topmensen, onder wie cfo Lewis Booth, kregen grote beloningen in aandelen, zo meldt Financial Times. Ford zei dat de honorering van zijn topmensen in overeenstemming moet zijn met de prestaties van het bedrijf en met de aandeelhouderswaarde. Ford gaat ook een nieuw contract afspreken met de vakbonden die nu al hebben geëist dat hun leden ook profiteren van de goede resultaten van Ford. De ruim veertigduizend fabriekmedewerkers van Ford kregen onlangs bonussen van gemiddeld vijfduizend dollar de man.

Ford was de enige van de drie grote merken die in de periode 2008-2009 is ontkomen aan hulp van de staat. Een van de belangrijkste redenen dat men eraan ontkwam, was het krediet van 24 miljard dollar dat Alan Mulally destijds wist te verkrijgen en waarvoor Ford bijna al zijn passiva in onderpand moest geven, inclusief het blauwe Ford-ovaal. Mulally heeft in zijn periode bij Ford de cultuur veranderd en de focus verplaatst naar het kernmerk Ford.

Over het boekjaar 2010 boekte Ford een winst van 6,6 miljard dollar, de hoogste sinds 1999.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoogste Ford-bazen vangen 98 mln dollar aan aandelen - Automobielmanagement.nl

Hoogste Ford-bazen vangen 98 mln dollar aan aandelen

Alan Mulally en Bill Ford hebben zichzelf beloond voor de succesvolle turn around van de autofabrikant. Mulally krijgt 3,8 miljoen aandelen ter waarde van 56 miljoen dollar (voor belastingen). Bill Ford krijgt 2,9 miljoen aandelen ter waarde van 42 miljoen dollar.

Ook andere topmensen, onder wie cfo Lewis Booth, kregen grote beloningen in aandelen, zo meldt Financial Times. Ford zei dat de honorering van zijn topmensen in overeenstemming moet zijn met de prestaties van het bedrijf en met de aandeelhouderswaarde. Ford gaat ook een nieuw contract afspreken met de vakbonden die nu al hebben geëist dat hun leden ook profiteren van de goede resultaten van Ford. De ruim veertigduizend fabriekmedewerkers van Ford kregen onlangs bonussen van gemiddeld vijfduizend dollar de man.

Ford was de enige van de drie grote merken die in de periode 2008-2009 is ontkomen aan hulp van de staat. Een van de belangrijkste redenen dat men eraan ontkwam, was het krediet van 24 miljard dollar dat Alan Mulally destijds wist te verkrijgen en waarvoor Ford bijna al zijn passiva in onderpand moest geven, inclusief het blauwe Ford-ovaal. Mulally heeft in zijn periode bij Ford de cultuur veranderd en de focus verplaatst naar het kernmerk Ford.

Over het boekjaar 2010 boekte Ford een winst van 6,6 miljard dollar, de hoogste sinds 1999.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding