Spyker heeft bekendgemaakt dat het een omzet heeft gedraaid van 819 miljoen euro. Dat is minder dan was gepland in het businessplan. Spyker zegt in zijn bericht dat het te maken heeft met de tijd die men nodig heeft gehad om de productie weer op te starten. Die heeft een tijd stil gelegen en is na de overname door Spyker weer opgestart.  Ook dit jaar zal Spyker nog verlies lijden, voorspelt men in het persbericht. Maar 2012 zou wel winstgevendheid zijn.

 

De eigenlijke activiteit van Spyker, het bouwen van sportauto’s, omdat de oude kernactiviteit van Spyker, de sportwagendivisie, na de overname van Saab nog slechts een procent van de omzet uitmaakt, wordt het onderdeel afgestoten. Eind februari maakt Spyker bekend dat het Britse bedrijf CPP Global Holdings Limited de sportwagendivisie overneemt.

 

Vanwege de transactie gaat Spyker Cars NV zijn naam wijzigen. De nieuwe naam wordt tijdens de jaarlijkse aandelenvergadering op 19 mei bekendgemaakt. Het aandeel Spyker sloot donderdag op 5,00 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding