De uitgifte van aandelen is als volgt verdeeld: 2,5 miljoen aandelen gaan naar Tenaci (investeringsmaatschappij van Victor Muller), waarmee 9,5 miljoen euro van zijn lening van 74 miljoen euro wordt omgezet in de genoemde 2,5 miljoen aandelen tegen een waarde van 3,75 euro per aandeel.

 

Verder gaan 2,16 miljoen aandelen naar Trenton voor een prijs van 4,50 euro per aandeel. De rest, ongeveer 857 duizend aandelen, gaan naar Dorwing voor 4,50 euro per aandeel. De opbrengst ervan (13,6 miljoen euro) zal worden gebruikt om  een lening af te lossen die Spyker nam bij zijn volle dochter Saab Great Britain Limited. Die lening was daar gesloten om de tweede termijn te kunnen aflossen aan GM voor de aankoop van Saab Automobile AB in juli 2010. 

 

Vorige week voorspelde de Russische zakenman Vladimir Antonov onder meer dat Spyker zijn doelen niet zou halen en ook een grote aandelenemissie zou gaan doen. Victor Muller heeft dat toen in alle toonaarden ontkend maar vandaag is de emissie wel een feit.

 

 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding