De autofabrikant heeft een bedrag van 400 miljoen euro uitstaan bij de EIB. Saab heeft inmiddels met vier van Europa’s grootste banken contact gezocht om een nieuwe lening rond te krijgen. 
Op dit moment staat de Zweedse overheid garant voor de lening bij de Investeringsbank. Dat moet worden omgezet in een lening die niet politiek gecontroleerd wordt, aldus Lars Carlstom, adviseur van de Russische investeerder Vladimir Antonov. Onderhandelingen over deze nieuwe financiering zouden zes maanden kunnen duren.
Saab moest dinsdag vanwege betalingsproblemen opnieuw de productie stilleggen. Antonov bezat eerder een belang van 30% in Spyker, maar werd gedwongen deze op te geven bij de verkoop van Saab aan Spyker. De Rus heeft al aangegeven opnieuw te willen investeren in het Zweedse automerk. Volgens Spyker-topman Victor Muller staat Saab overigens absoluut niet op instorten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding