De bijeenkomst vindt plaats op verzoek van de belangenvereniging en heeft een informatief karakter. Van een aanvraag voor een vergunning is geen sprake, zegt een woordvoerster van de gemeente Lingewaard. "Er zitten dinsdag geen ambtenaren bij de presentatie. De afspraak is tot stand gekomen op verzoek van de Belangenvereniging Automarkt Utrecht. Zij wil ons college van B en W meer duidelijkheid geven over wat de automarkt inhoudt."

Het oog van Automarkt Utrecht is gevallen op het terrein van de voormalige bloemenveiling in Bemmel. Dit terrein is geen eigendom van de gemeente Lingewaard (waar Bemmel deel van uitmaakt) maar van Afvalwerkingsbedrijf Van Dalen, dat er zelf is gevestigd. Voor zover bekend heeft eigenaar Theo van Dalen nog geen aanvraag gekregen voor koop of huur van het terrein. Om de automarkt te kunnen verplaatsen naar Bemmel is een wijziging van het lokale bestemmingsplan vereist.

Over de kansen van verplaatsing naar oostelijk Gelderland liet een woordvoerder van de Belangenvereniging Automarkt Utrecht zich onlangs optimistisch uit.  "Ik zou niet weten hoe het nog mis kan gaan. Tenzij de gemeente niet wil." Utrecht wil de automarkt officieel op 1 juli sluiten, maar is bereid deze datum een jaar op te schorten als er concrete afspraken zijn gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding