Dat laat de 59-jarige ondernemer weten via zijn advocaat, mr. Jurjan Geertsma van het Amsterdamse kantoor Boekel De Nerée. Letterlijk meldt Geertsma het volgende aan Automobiel Management: 

"Cliënt, die met zijn onderneming op 60 jaar bedrijfservaring kan bogen, heeft met grote verwondering kennis genomen van de verwijten die hem worden gemaakt alsmede van de mate waarin gemeend is dit publiekelijk te moeten maken. Men is kennelijk van mening het onderzoek, dat al bekend was en dat tegen derden is ingesteld, nu ook op hem te moeten betrekken. Cliënt ziet het verloop van dit onderzoek evenwel met vertrouwen tegemoet."

Dagblad de Stentor berichtte dinsdag dat de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) van de belastingdienst maandag een inval had gedaan in de woning en het bedrijf van Keijzers. De FIOD verdenkt het bedrijf van grootschalige BTW-fraude bij de handel met buitenlandse auto’s. In de woning zouden de rechercheurs drie vuurwapens, een busje pepperspray en een bedrag van 220 duizend euro hebben aangetroffen. Twee 59-jarige mannen die in de woning aanwezig waren, zijn vervolgens door de politie wegens het verboden wapenbezit aangehouden. Na verhoor werden ze heengezonden. De administratie van het bedrijf is in beslag genomen.

De FIOD denkt dat het bedrijf in totaal 2,7 miljoen euro aan BTW niet heeft afgedragen. Volgens de dienst liet de Apeldoornse autohandelaar door andere bedrijven auto’s uit het buitenland halen, zonder dat er BTW over afgedragen werd. Vermoedelijk wordt met valse facturen gewerkt.

Opvallend is trouwens dat Dagblad de Stentor onderaan het bericht op zijn website meldt dat de mogelijkheid om te reageren is uitgeschakeld. ‘Verschillende deelnemers hebben zich niet aan de forumregels gehouden’, zo luidt de motivatie.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding