Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Woordvoerder Pieter Gabriëls van de holding praat liever over de winst van 16 miljoen dan over de winstmarge (van 1,7 procent). "Die marge zegt namelijk niet zoveel, het is teveel een gemiddelde. De marges zijn gezien de aard van onze bedrijven zo verschillend dat het gemiddelde eigenlijk niets betekent. Maar laten we zeggen dat het ons goed gaat." De verschillende karakters van de bedrijven zorgen voor een stabiel risicoprofiel, vindt Gabriëls. "In moeilijke tijden zie je dat het beter gaat bij leasing en onderdelen, in goede tijden gaat het weer beter bij de retail." Aan voorspellingen voor de toekomst waagt hij zich niet. "Toekomstverwachtingen uitspreken voor twee tot drie jaar is levensgevaarlijk. Maar de ontwikkelingen voor dit jaar liggen in lijn met de verwachtingen na de crisis. Ik denk dat de opgaande lijn zich dit jaar zal voortzetten, maar veel meer zeg ik daar niet over." 
AutoBinck is importeur van Hyundai in Nederland, Hongarije en Slovenië, van Mitsubishi in Tsjechië en Slowakije en representeert Infiniti in Nederland en op de Tsjechische markt.  AutoBinck verkocht 28,5 duizend auto’s via zijn importeurs en dertienduizend via zijn eigen dealerbedrijven in Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië. Ruim veertig procent van de omzet van AutoBinck Holding is gerealiseerd in Centraal Europa, sinds jaar en dag een groeiregio voor het Haagse bedrijf van eigenaar Rolf Lauret.
De leaseportefeuille van Business Lease Group is gegroeid tot 32, 5 duizend operationele leasecontracten, waarvan zo’n twintigduizend in Nederland. Het eind 2009 overgenomen Masterlease Nederland is inmiddels volledig geïntegreerd in Business Lease Nederland, aldus AutoBinck. De activiteiten met betrekking tot dealervoorraadfinanciering en captive leasing (via dochterbedrijf Business Financial Services) zijn verder gegroeid. Business Lease is actief in Nederland, Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije.

Brezan heeft in 2010 een sterk jaar beleefd met groeiende omzet binnen de kernactiviteiten en een verdere verbetering van de winstgevendheid. Brezan heeft onlangs zijn nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum in Ede geopend. Het nieuwe distributiecentrum is ingericht met de modernste ict-hulpmiddelen en met toepassing van de nieuwste inzichten op het gebied van logistiek, waarmee de huidige en toekomstige groei van Brezan blijvend kan worden gefaciliteerd. Brezan is op dit moment actief in Nederland, België en Tsjechië.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding