De netto omzet (exclusief BPM) steeg in de periode januari t/m juni met 5,7 procent, om uit te komen op ruim 502 miljoen euro. Aandeelhouders van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf kunnen rekenen op een winst per aandeel van 79 cent; vorig jaar was dat ‘slechts’ 42 cent per aandeel. Over het vervolg van het lopende boekjaar toont Stern zich optimistisch.

De omzet van de werkplaatsen en magazijnen bleef "slechts gering" achter bij die in 2010. De overige bedrijfsopbrengsten namen wél toe, grotendeels als gevolg van het dividend en de herwaardering van het belang in Bovemij Verzekeringen. De toename van de netto omzet (plus 12,1 miljoen euro, totaal 232,3 miljoen) kwam geheel voor rekening van de nieuwe personenauto’s: plus 9,4 procent. De verkoop van nieuwe bedrijfswagens kwam zelfs uit op 23,9 procent meer dan vorig jaar.

De recente koersterugval en andere negatieve ontwikkelingen op de financiële markten zullen volgens Stern invloed hebben op de reële economie in het algemeen en de automotive markt in het bijzonder. "Toch zullen de operationele resultaten geleidelijk blijven verbeteren", stelt de Stern Groep. Voortgaande kostenbesparingen en efficiencyverbeteringen zullen daarvoor zorgen.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding