Beslaglegging auto’s en showroom Hessing

Volgens het AD is autobedrijf Hessing in de problemen geraakt. Niet omdat de verkoop van Rolls-Royces en Bentley’s tegenvalt, maar door een bouwproject.

Op de locatie in De Bilt waar het bedrijf jarenlang gevestigd was, komt het project Park Bloeyendael niet van de grond. Financier Alcredis (eigendom van Evert Louwman), waar een lening van 10 miljoen euro uitstaat,  sleepte de autodealer voor de rechter. Alcredis heeft bovendien beslag laten leggen op de auto’s en showroom van Hessing.

Op het voormalige Hessingterrein in De Bilt (waar het bedrijf zo’n 60 jaar gezeten heeft) zou een gated community verrijzen, een woongemeenschap met omheining en 24-uursbewaking. De bouw daarvan zou dit jaar beginnen, maar er is nog weinig activiteit waarneembaar, alhoewel eigenaar Frits Hessing eerder dit jaar meldde dat de bouw in augustus zou beginnen.

Hessing had de opbrengst van de grondverkoop willen gebruiken om een lening van 10 miljoen euro af te betalen. Omdat de verkoop stokt, is het bedrijf echter niet in staat om de lening af te betalen. Vandaar dat financier Alcredis het bedrijf voor de rechter sleepte, om op die manier het geld te krijgen. Dat zou tot een faillissement van Hessing kunnen leiden. Volgens de rechter is dit niet in het belang van beide partijen. Daarom heeft Hessing nu tot 1 april 2012 de tijd om de grond te verkopen en de lening af te betalen. Tot die tijd blijft de beslaglegging wel bestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dat Hessing niet eens in staat is om al een deel in te lossen zegt genoeg over hun financiele draagkracht.

Dus opletten: geen inruil auto’s al op voorhand achter laten ter verkoop en nog erger reeds verkocht en af te rekenen bij levering Nieuw.

Alcredis behoort tot het concern van Louwman en die had toch ook beter kunnen weten

Succes in de afhandeling en project nieuwbouw.

Het leert weer geen geld uitgeven/ lenen voordat het ook echt verdiend kan worden

Geplaatst door: Tom Oosterbaan op

Heel vervelend. Mooi project, Park Bloeyendael. Verkeerde timing? Economische crisis? Misschien! Maar, dat was het in 2008 ook al. Heel opmerkelijk en risicovol dat Hessing zich via Alcredis heeft laten financieren door de zeer kapitaalkrachtige collega auto-importeur, Evert Louwman. Door het kennelijk niet nakomen van zijn aflossingsverplichting geeft Hessing aan zijn concurrent/collega notabene de kans om niet alleen op de autovoorraden beslag te laten leggen maar, volgens het artikel in het AD, Utrechts Nieuwsblad òòk…. op de showroom pal aan de A2. Een prachtig en uniek pand op de mooiste locatie van Nederland…… Voor de financier, de firma Louwman, een gewilde toplocatie en een koopje bij een eventuele executieveiling! Mochten de feiten kloppen dan is het zeer opmerkelijk dat koopman “pur sang”, Hessing, dit soort risico´s heeft durven lopen en thans uit de bocht dreigt te vliegen! Zou heel jammer zijn voor zo´n prachtig bedrijf. Ook al loopt de zaak met een sisser af, de negatieve berichtgeving op zich is helaas al schadelijk genoeg! Niet alleen voor een succesvolle realisatie van Park Bloeyendael maar ook voor de autobusiness.

Geplaatst door: J. van Meurs op
Beslaglegging auto’s en showroom Hessing - Automobielmanagement.nl

Beslaglegging auto’s en showroom Hessing

Volgens het AD is autobedrijf Hessing in de problemen geraakt. Niet omdat de verkoop van Rolls-Royces en Bentley’s tegenvalt, maar door een bouwproject.

Op de locatie in De Bilt waar het bedrijf jarenlang gevestigd was, komt het project Park Bloeyendael niet van de grond. Financier Alcredis (eigendom van Evert Louwman), waar een lening van 10 miljoen euro uitstaat,  sleepte de autodealer voor de rechter. Alcredis heeft bovendien beslag laten leggen op de auto’s en showroom van Hessing.

Op het voormalige Hessingterrein in De Bilt (waar het bedrijf zo’n 60 jaar gezeten heeft) zou een gated community verrijzen, een woongemeenschap met omheining en 24-uursbewaking. De bouw daarvan zou dit jaar beginnen, maar er is nog weinig activiteit waarneembaar, alhoewel eigenaar Frits Hessing eerder dit jaar meldde dat de bouw in augustus zou beginnen.

Hessing had de opbrengst van de grondverkoop willen gebruiken om een lening van 10 miljoen euro af te betalen. Omdat de verkoop stokt, is het bedrijf echter niet in staat om de lening af te betalen. Vandaar dat financier Alcredis het bedrijf voor de rechter sleepte, om op die manier het geld te krijgen. Dat zou tot een faillissement van Hessing kunnen leiden. Volgens de rechter is dit niet in het belang van beide partijen. Daarom heeft Hessing nu tot 1 april 2012 de tijd om de grond te verkopen en de lening af te betalen. Tot die tijd blijft de beslaglegging wel bestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dat Hessing niet eens in staat is om al een deel in te lossen zegt genoeg over hun financiele draagkracht.

Dus opletten: geen inruil auto’s al op voorhand achter laten ter verkoop en nog erger reeds verkocht en af te rekenen bij levering Nieuw.

Alcredis behoort tot het concern van Louwman en die had toch ook beter kunnen weten

Succes in de afhandeling en project nieuwbouw.

Het leert weer geen geld uitgeven/ lenen voordat het ook echt verdiend kan worden

Geplaatst door: Tom Oosterbaan op

Heel vervelend. Mooi project, Park Bloeyendael. Verkeerde timing? Economische crisis? Misschien! Maar, dat was het in 2008 ook al. Heel opmerkelijk en risicovol dat Hessing zich via Alcredis heeft laten financieren door de zeer kapitaalkrachtige collega auto-importeur, Evert Louwman. Door het kennelijk niet nakomen van zijn aflossingsverplichting geeft Hessing aan zijn concurrent/collega notabene de kans om niet alleen op de autovoorraden beslag te laten leggen maar, volgens het artikel in het AD, Utrechts Nieuwsblad òòk…. op de showroom pal aan de A2. Een prachtig en uniek pand op de mooiste locatie van Nederland…… Voor de financier, de firma Louwman, een gewilde toplocatie en een koopje bij een eventuele executieveiling! Mochten de feiten kloppen dan is het zeer opmerkelijk dat koopman “pur sang”, Hessing, dit soort risico´s heeft durven lopen en thans uit de bocht dreigt te vliegen! Zou heel jammer zijn voor zo´n prachtig bedrijf. Ook al loopt de zaak met een sisser af, de negatieve berichtgeving op zich is helaas al schadelijk genoeg! Niet alleen voor een succesvolle realisatie van Park Bloeyendael maar ook voor de autobusiness.

Geplaatst door: J. van Meurs op