Dat meldt het ANP. De actie gebeurt uit onvrede met het uitstel van een beslissing van eigenaar Mitsubishi over de toekomst van de fabriek. NedCar bevestigt dat de beslissing die medio december zou vallen, is uitgesteld. De directie informeert het personeel vandaag (woensdag 30 november). Volgens de vakbond CNV Vakmensen valt de beslissing nu in februari en de bond gebruikt het woord asociaal voor het uitstel.  Eind volgend jaar stopt Mitsubishi met de productie van de Mitsubishi Colt in Born. Een nieuw model komt er niet voor in de plaats.

Een werkgroep van NedCar, vakbonden, ondernemingsraad en overheden zoeken  andere gegadigden die samen met de Japanners de Limburgse fabriek kunnen gebruiken.  Het uitstel  van de beslissing is volgens de directie van NedCar het gevolg van de natuurrampen als de aardbeving en tsunami in Japan en de overstromingen in Thailand. Ook de schuldencrisis in Europa en de steeds maar duurder wordende yen hebben een enorme impact op Mitsubishi, zo meldt NedCar.